9 mei – Dag van de Receptioniste | Het Weekend van de Rollende Keukens | Europadag | Verloren Sok Herdenkingsdag | Week van het Luisterboek

Dag van de Receptioniste

Het idee achter Dag van de Receptioniste is receptionisten meer erkenning en waardering te geven want zij zijn per slot van rekening het visitekaartje van je bedrijf.  Dag van de Receptioniste wordt onder meer gevierd in de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland. Maar ook België en Nederland hebben de Amerikaanse Dag van de Receptioniste omarmt. Terecht, want per slot van rekening zijn de receptionisten vaak het eerste aanspreekpunt van een bedrijf. Je weet het, een eerste indruk kun je maar één keer maken en die indruk bepaalt of je een klant wint of verliest!

Weekend van de Rollende Keukens

Ben je een echte foodlover dan kun je tot en met 13 mei naar het “Weekend van de Rollende Keukens” op het Westergasterrein in Amsterdam. Van 13.00 tot 23.00 kun je genieten van de meest uiteenlopende gerechten die klaargemaakt worden in tientallen mobiele restaurants. Dorst zul je niet hebben want er zijn genoeg bars en natuurlijk ontbreekt de live-muziek niet.

Europadag

De datum 9 mei voor Eurpoadag is gekozen omdat op 9 mei 1950 de toenmalige Franse Minister van Buitenlandse Zaken Robert Schuman het historische voorstel (Schumanverklaring) deed voor een Europese instelling die de productie van kolen en staal zou gaan beheren. Dit was de eerste stap op weg naar de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal (EGKS). Uiteindelijk ging dit samenwerkingsverband op 25 juli 1952 met zes landen van start. Nederland was één van die zes landen, de andere waren België, Luxemburg, de Bondsrepubliek Duitsland, Frankrijk en Italië. Schuman’s voorstel wordt gezien als de eerste aanzet tot wat later de Europese Unie zou worden en daarom vieren wij nu vandaag Europadag, het jaarlijkse feest van vrede en eenheid in Europa. Voor sommige is Europadag een dag met een zwart randje heeft, ja toch Geert?

Herdenkingsdag voor de verdwenen sok

Het grootste mysterie van onze tijd is opgelost! Eindelijk is er antwoord op de vraag hoe het kan dat er sokken verdwijnen uit de wasmachine. Gooit iemand moedwillig een sok in de kliko? Puur en alleen om ons te irriteren? Heeft de sokkenindustrie een wereldwijde dievenbende opgericht om één sok te stelen zodat wij weer nieuwe sokken moeten kopen? Het lijkt mij niet al te waarschijnlijk. Maar waar blijven die sokken dan? Houd je vast: de wasmachine eet ze op! Tussen de trommel en de kuip van de wasmachine zit een klein kiertje, vlak achter de dubbele rand bij de deur, waar kleine kledingstukken, zoals de sok, in verdwijnen. Weer een mysterie opgelost!

Week van het Luisterboek

De boekensite Hebdan organiseert voor de tweede keer De Week van het Luisterboek (van 9 tot en met 19 mei). De week heeft als doel het “gesproken boek” te promoten en zal dit jaar in het teken staan van “verhalen voor het leven”. Het luisterboek cadeau 2018 is een speciale, voor iedereen gratis te downloaden app. Rik van de Westelaken en Carolien Borgers zijn de stemmen voor twee sliksplinter nieuwe luisterboeken. Dit wordt genieten!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.