afbeelding versterkt barbie

9 maart – Verjaardag Barbie | Maart Darmkankermaand

Verjaardag Barbie

Vandaag vieren we de 62se verjaardag van Barbie. Deze speelgoedpop maakte haar debuut op de American International Toy Fair in New York op 9 maart 1959.  Vandaar dat deze datum ook gebruikt wordt als de officiële verjaardag van Barbie. Een verjaardag vieren van een speelgoedpop gaat in mijn ogen net een stapje te ver. Maar goed wie ben ik, er zullen vast mensen op deze aardkloot rondlopen die dit allemaal vrij serieus nemen.

Twee keer per jaar een Barbie verzamelbeurs

Barbie In Holland organiseert twee keer per jaar een beurs voor verzamelaars van Barbiepoppen en andere Fashion Dolls. Normaliter vinden de beurzen plaats in maart en oktober. De beurs in het najaar staat gepland op 9 oktober. Locatie het Van der Valk hotel in “s ‘s-Hertogenbosch. Voor actuele informatie kun je het beste barbieinholland.com raadplegen.

Tomboy

Zoals je wellicht al uit mijn woorden kan halen behoor ik niet tot de categorie personen die bewust stilstaan bij de “verjaardag” van Barbie. Het is dat ik deze blog schrijf anders was deze heugelijke dag toch echt aan mij voorbijgegaan. Als jong meisje had ik al vrij weinig met poppen, het liefst was ik lekker buiten aan het voetballen of in bomen aan het klimmen. Ik was vroeger een type meisje dat je “tomboy” noemde. Als ik eerlijk ben, ben ik dat nu nog wel een beetje hoor maar in een boom klimmen gaat me niet meer lukken.

Wist je dit over Barbie?

  • elke seconde drie Barbie-poppen worden verkocht?
  • in totaal er al een miljard Barbie-poppen zijn verkocht in meer dan 150 landen?
  • in 1974 een deel van Times Square in New York City werd omgedoopt tot Barbie Boulevard?
  • in 1986 de wereldberoemde kunstenaar Andy Warhol Barbie heeft geportretteerd?
  • haar volledige naam Barbara Millicent Roberts is?
  • zij een on-off relatie heeft met haar vriend Ken Carson, die voor het eerst verscheen in 1961.
  • Barbie geïnspireerd is op een Duitse pop, Bild Lilli genaamd

Maart is internationaal uitgeroepen tot darmkankermaand

Maart is internationaal uitgeroepen tot Darmkankermaand. Hoe vroeger darmkanker wordt opgespoord, des te beter is het te behandelen. De Maag Lever Darm Stichting zet zich in om darmkanker te voorkomen, te bestrijden en de gevolgen ervan voor patiënten te verminderen. Eén van de hulpmiddelen is Nationale Poepdag. Op Nationale Poepdag worden mensen aangespoord om vaker achterom in de wc pot te kijken en de keutel te bestuderen. Onze ontlasting vertelt ons namelijk veel over onze gezondheid; de kleur en structuur van je poep kunnen wijzen op een aandoening maar ook hoe vaak je een “grote boodschap” moet doen. Het is dus belangrijk dat je op de hoogte bent van de 7 signalen en risicofactoren die bij darmkanker horen.

Zorg voor een gezonde microbioom

In en op ons lichaam zitten veel micro-organismen zoals bacteriën, schimmels, gisten, virussen en andere eencellige wezens. Samen worden ze het microbioom genoemd. Het grootste gedeelte van het microbioom bevindt zich in ons spijsverteringsstelsel (70%), met name in de dikke darm. Vroeger werd het de darmflora genoemd. Een belangrijke functie van het microbioom is zorgen voor een optimaal werkend immuunsysteem. Hoe krijg je een gezond microbioom? Eet gezond en gevarieerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan groente, fruit, volkorengranen, noten, peulvruchten en yoghurt. Tijdens mijn zoektocht voor meer info over dit onderwerp ben ik een interessant stuk tegengekomen over de invloed van het darm-microbioom op immuniteit en infecties. Interessant gezien we te maken hebben met een pandemie, veroorzaakt door het SARS-CoV-2 coronavirus (COVID-19).

Deel dit bericht