9 maart – Boekenbal | NLdoet dagen | Europese Herdenkingsdag voor Slachtoffers van Terrorisme | Paralympische Winterspelen

Het Boekenbal der Homo Scribens

Het Boekenbal in Stadsschouwburg Amsterdam is het traditionele openingsbal van de Boekenweek. Op dit exclusieve feest viert tout (on)bekend schrijvend en uitgevend Nederland het begin van de Boekenweek. En het is elk jaar hetzelfde liedje, als je wordt uitgenodigd voor het Boekenbal dan hoor je er pas écht bij. Wat ook een echte boekenbal traditie is, is om zonder uitnodiging het Boekenbal te betreden. En natuurlijk na afloop een decorstuk mee naar huis nemen. 😉

De NLdoet dag(en)

Het hele Koninkrijk doet mee aan de NLdoet dagen, dus ook de in de Caraïben gelegen bijzondere gemeenten Saba, Sint Eustatius en Bonaire. Eveneens worden mensen in het Caraïbische gebied gelegen landen (Aruba, Curaçao en Sint Maarten) vandaag en morgen opgeroepen om voor een deel de dag de handen uit de mouwen te steken. Kortom, NLdoet is de grootste vrijwilligersactie in ons Koninkrijk! Wil je mee doen met NLdoet maar je hebt geen flauw idee welke klussen er bij jou in de buurt nog gedaan kunnen worden? Klik dan hier, dan kun je aan de hand van je postcode of woonplaats gericht zoeken naar een vrijwilligersklus die bij je past!

Herdenkingsdag voor Slachtoffers van Terrorisme

Sinds 2005 herdenkt de Europese Commissie op 11 maart de slachtoffers van terroristische aanslagen in de EU. Aangezien de Europese Herdenkingsdag voor Slachtoffers van Terrorisme dit jaar op een zondag valt zal de Europese Commissie vandaag stil staan bij de slachtoffers van terrorisme. Er wordt ter gelegenheid van de 14e Europese Dag van Herdenking van de Slachtoffers van Terrorisme een bijeenkomst georganiseerd in het Conferentiecentrum Albert Borschette, Brussel.

Deze bijeenkomst zal worden bijgewoond door slachtoffers van terrorisme, familie en vrienden, slachtofferverenigingen en First Responders. Onder de aanwezige zijn ook de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker, enkele Commissarissen van de Europese Unie en vertegenwoordigers van de lidstaten.

12e Paralympische Winterspelen 2018

De openings- en sluitingsceremonie van de Paralympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse PyeongChang zullen beiden door de NOS rechtstreeks worden uitgezonden op NPO 1. Vandaag begintdDe openingsceremonie om 12.00 uur Nederlandse tijd. De openings- en sluitingsceremonie zullen denk ik ook het enige zijn dat ik rechtstreeks zie. TeamNL moet zo vroeg aan de bak tijdens de Winterspelen dat ik dan heerlijk in mijn warme bedje lig te ronken.

TeamNL

TeamNL bestaat uit negen sporters, en chef de mission Esther Vergeer verwacht dat het team minimaal 5 medailles gaat pakken! De bekendste deelnemer is snowboarder Bibian Mentel. De kampioen van Sotsji wordt vergezeld door de snowboarders Renske van Beek, Lisa Bunschoten en Chris Vos en skiërs Linda van Impelen, Anna Jochemsen, Jeroen Kampschreur, Niels de Langen en Jeffrey Stuut.

NOS Paralympische Winterspelen

Op NOS.nl en via de NOS-app zijn de Paralympische Spelen rechtstreeks te volgen. Weinig rechtstreekse tv uitzendingen helaas maar er is wel dagelijks na Nieuwsuur (22.45 uur) een samenvattingsprogramma met Herman van der Zandt en rolstoelbasketballer Marc de Hond te zien.

Ik vraag me af of Sven Kramer of Ireen Wüst of  welke andere willekeurige deelnemer van de Winterspelen 2018 stil staan bij de megaprestaties die onze paralympiërs leveren? Ik hoop echt dat onze paralympiërs net zoveel (sociale) media aandacht krijgen als hun valide collega’s. Ook zij verdienen aandacht, van ons allemaal trouwens!!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.