afbeelding versterkt wereldgebedsdag voor roepingen

8 mei – Wereldgebedsdag voor Roepingen | Moederdag | Dag van het Levenslied | Nationale Dag van de Heftruckchauffeur (BE) | Internationale Thalassemie Dag | Wereld Eierstokkankerdag | Victory in Europe Day | Wereld Rode Kruis- en Rode Halve Maan-dag | Internationale Herdenkingsdag Slachtoffers WOII

59e Wereldgebedsdag voor Roepingen

Elk jaar op Wereldgebedsdag voor Roepingen, in Nederland beter bekend als Roepingenzondag, heeft de Paus een boodschap. Paus Franciscus begint zijn boodschap op Wereldgebedsdag voor Roepingen 2022 met de volgende woorden: “In een tijd waarin de koude wind van oorlog en onderdrukking waait en we vaak tekenen van polarisatie tegenkomen, hebben we als kerk een synodaal proces ondernomen. We voelen de dringende noodzaak om samen op reis te gaan, de geest van luisteren, participatie en delen te cultiveren. Samen met alle mannen en vrouwen van goede wil willen we helpen de menselijke familie op te bouwen, haar wonden te helen en haar naar een betere toekomst te leiden.”.

Wanneer was de 1e Wereldgebedsdag voor Roepingen?

In 1964 besloot Paus Paulus VI om de 4de Zondag na Pasen, de zondag waarin de Goede Herder centraal staat in het Evangelie, uit te roepen tot de gebedsdag voor de geestelijke roepingen. Zowel voor priesters of diakens als ook voor het religieuze leven. Sindsdien geven de Pausen jaarlijks een speciale boodschap om aspecten van de roeping tot het priesterschap of het religieuze leven uit te leggen of onder de aandacht te brengen.

Paus Franciscus eindigt zijn boodschap met de volgende mooie woorden

Laten we bidden, broeders en zusters, dat het Volk van God, te midden van de dramatische gebeurtenissen van de geschiedenis, steeds meer gehoor mag geven aan deze oproep. Laten we het licht van de Heilige Geest smeken, zodat we allemaal onze juiste plaats kunnen vinden en het allerbeste van onszelf kunnen geven in dit grote goddelijke plan!”.

Als je wilt weten over welke oproep Paus Franciscus het heeft dan raad ik je aan om de hele boodschap van de Paus terug te lezen (is wel in het Engels).

Wat staat er deze zondag nog meer in de agenda geschreven?

Deel dit bericht