dag van de heftruckchauffeur

8 mei – Dag van de Heftruckchauffeur | Victory in Europe Day | Herdenkingsdag Slachtoffers WOII | Eierstokkankerdag | Dag van het Rode Kruis | Thalassemie Dag

2e editie Dag van de Heftruckchauffeur

Dag van de Heftruckchauffeur is meer dan alleen maar een promotiemiddel voor de baan van heftruckchauffeur. De initiator B-CLOSE wil met Dag van de Heftruckchauffeur de heftruckchauffeurs positief in de kijker zetten en en passant hen bedanken voor hun inzet. Is dat nodig? Ja dat is nodig omdat geheel onterecht het werk van heftruckchauffeurs als iets vanzelfsprekend wordt beschouwd.

Word heftruckchauffeur!

Meer dan een kwart eeuw geleden heb ik mijn heftruckchauffeur vakdiploma gehaald. Mijn toenmalige werkgever wilde dat graag omdat ik een functie in het magazijn aangeboden kreeg als teamleider van de toen nog op te richten vulploeg. En dan moet je natuurlijk wel op een reachtruck kunnen en mogen rijden. Zo gezegd zo gedaan. Diploma gehaald, speldje gekregen. Midden jaren ’90 waren er andere regels voor het rijden met een reachttruck.

In het begin reden we overdag door de winkel om de vracht in de stellingen te plaatsen of om pallets met producten op de grond te zetten. Dit is gaandeweg veranderd in alleen mogen rijden in met lint afgezette gangpaden tot alleen nog maar buiten openingstijden rijden met de reachtruck. Zonder klanten een stuk veiliger natuurlijk. Ik kijk met plezier terug op de tijd dat ik teamleider van de vulploeg was en op de reachtruck mocht rijden. Het is een mooi vak! Misschien iets voor jou? In Nederland en België zijn duizenden openstaande vacatures voor heftruckchauffeurs. Grijp je kans!

Liever de lucht in?

Net zoals vorig jaar is een winactie gekoppeld aan Dag van de Heftruckchauffeur. Dit jaar is een ballonvlucht de prijs. Hoe kan je meedoen? Ga naar de B-Close Facebookpagina en like het bericht van de winactie. Maar dan ben je er nog niet. Vertel waarom en met wie jij een ballonvlucht zou willen maken. De actie loopt tot en met 18 mei. Succes!

Victory in Europe Day

Op 8 mei 1945 capituleerde Duitsland na zes lange bloederige oorlogsjaren, die miljoenen mensen het leven kostten. Victory in Europe Day staat ook bekend als Fête de la Victoire, V-dag of V-E-day. In de voormalige Oostbloklanden heet deze dag trouwens Dag van de Overwinning en wordt door het lokale tijdsverschil op 9 mei gevierd.

Herdenking en Verzoening alle Slachtoffers WOII

In 2004 heeft de Algemene Vergadering van de VN 8 en 9 mei uitgeroepen tot een dag waarop een moment van herdenking en verzoening voor hen die hun leven verloren tijdens de Tweede Wereldoorlog” gepast is. Natuurlijk weet de VN dat de lidstaten hun eigen herdenkingsdagen hebben maar desondanks dat nodigt de VN alle lidstaten uit om jaarlijks op één of beide dagen op passende wijze hulde te brengen aan alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Welke “dagen van” staan er nog meer genoteerd op 8 mei?

Deel dit bericht