8 maart – Internationale Vrouwendag 2015

Vandaag is de viering van Internationale Vrouwendag, met hoofdthema Economische Zelfstandigheid. Op de website www.internationale-vrouwendag.nl kun je alle informatie vinden die je maar wilt, van de geschiedenis van International Vrouwendag tot aan waarom het überhaupt gevierd wordt op 8 maart. Op alfabetische volgorde staat op de site vermeld wie, waar en wat organiseert op en of rond 8 maart. Staat je stad er niet bij? Mijn advies: Ga dan op zoek met google.

Activiteiten rondom Internationale Vrouwendag

Met het hoofdthema Economische Zelfstandigheid kun je vele kanten op, variërend van “Schouders Eronder, Kijk Vooruit”, “Vrouw en Vrijheid” tot aan “Bron van de Vrouw” en alles wat daar tussen in ligt. Eigenlijk had ik gehoopt dat er een landelijke “voor en door vrouwen” muziekfestival was georganiseerd waar onze topmuzikanten en aanstormend talent zouden optreden maar helaas heb ik daar niets over kunnen vinden. Misschien iets voor volgend jaar?

Er volgen nu drie willekeurige steden die ik in het zonnetje ga zetten met hun activiteiten. Het weer kan je in ieder geval niet tegen houden om er op uit te trekken want het beloofd de warmste 8 maart te worden sinds het begin van de meting in 1901. Of dat gunstig is voor alle binnenactiviteiten?

1) Leiden – Motto: Iedere vrouw een artiest, de kunst van “net even anders”

Tijd: 13.00 – 18.30 uur

Locatie: Stadhuis Leiden

Entree: € 2,50

Georganiseerd door: Vrouwendag Leiden

Webiste: http://vrouwendagleiden.nl/

2) Eindhoven – Vrouwen 40+ Boostcamp in het Evoluon

Tijd: 09.00 – 17.00 uur

Locatie: Evoluon Eindhoven

Entree: vanaf € 77,00 ( kos wa mar dan hedde ok wa )

Georganiseerd door: Dwarse Vrouwen

Website: http://dwarsevrouwen.com/

3) Groningen – Thema: Vrouwen en Talent

Tijd: 14.00 – 18.00

Locatie: ’t Vinkhuys, Groningen

Toegang is gratis!

Georganiseerd door: 9 verschillende groepen, voor meer info zie website

Website: http://www.jasmijn.info/nl/actueel

Waar ben jij op 8 maart?

Waar ik heel benieuwd naar ben is of de activiteiten die georganiseerd worden ook aansluiten bij jou idee van vieren van Internationale Vrouwendag. Wil jij wel naar lezingen, workshops, conferenties en presentaties? Of vier je Vrouwendag helemaal niet? Ik weet waar ik ben op 8 maart. Ik ben thuis de bloemtjes buiten zetten, letterlijk en figuurlijk! En waar ben jij?

Deel dit bericht