ondersteunt Suikermaxdag

8 juli – Suikermaxdag | SCUD dag | Wereld Onthullingsdag | Zwolse Blauwvingerdagen

Suikermaxdag

Wasda? Suikermaxdag? Suikermaxdag is de dag dat je de door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aanbevolen maximum hoeveelheid vrije suikers voor een heel jaar op hebt. Je kan de Suikermaxdag zien als een betutteling van de Wereldgezondheidsorganisatie maar je kan het ook zien als waarschuwing. Want een te hoge consumptie van energierijk voedsel zoals (vrije) suikers kan leiden tot diabetes type 2, hartziekten en overgewicht. Veel suikers krijgen we ongemerkt binnen. Vooral door de consumptie van de niet-alcoholische dranken frisdrank en sap: 32%. Suiker en snoepgoed volgen met 25%, koek en gebak met 17% en zuivel met 12%.

Wanneer is jouw suikermaxdag?

 • ben je tussen de 4-8 jaar → 8 juli
 • ben je tussen de 9-13 jaar → 25 juli
 • ben je tussen de 1-3 jaar → 9 augustus
 • ben je tussen de 14-18 jaar → 13 augustus
 • ben je tussen de 19-30 jaar → 13 september
 • ben je tussen de 31-50 jaar → 2 november
 • ben je tussen de 51-70 jaar → 22 december
 • ben je tussen de 71-79 jaar → niet, omdat op die leeftijd je niet gewend om veel suikers te eten volgens het WHO

SCUD dag

Waar staat in hemelsnaam SCUD voor? Het is de afkorting van: Savor the Comic, Unplug the Drama. Als ik het zou moeten vertalen dan zou ik het volgende ervan maken: “geniet van de zonnige kant van het leven en laat alle drama los”. Het basisidee achter deze dag is om alle drama en ellende waar je eventueel mee te maken hebt voor één dag te vergeten en je alleen maar te concentreren op de zonnige kant van het leven. Zoals je wellicht weet is ontspanning en humor goed voor je lichamelijk en geestelijk welzijn, en dat is wat de SCUD dag wil bereiken: ontspan, geniet en (glim)lach!

De voordelen van glimlachen

 • glimlachen werkt aanstekelijk
 • je wordt nóg aantrekkelijker door te glimlachen
 • door te glimlachen geef je de indruk dat je te vertrouwen bent
 • een glimlach verlicht de stress
 • een glimlach maakt dat de ander zich beter voelt

Als je glimlachend door het leven gaat dan gaan er deuren voor je open open die voor chagrijnige mensen gesloten blijven. Je wordt meer gewaardeerd, je vindt makkelijk aansluiting bij anderen, je wordt eerder aangenomen bij een nieuwe baan, als je een verkoper bent zul je meer verkopen als je glimlacht maar het belangrijkste is toch wel dat jij een stuk lekkerder in je vel zit als je glimlacht.

Begin de dag met een glimlach

Makkelijker gezegd dan gedaan want laten we eerlijk zijn als jij ruw wakker wordt gemaakt door je wekker dan lig je toch ook niet meteen met een vette glimlach op je gezicht in bed wakker te worden? Maar het zou wel beter voor je zijn als je de dag begint met een glimlach. Alleen al door een glimlach op je gezicht te toveren stuur je naar de hersenen de boodschap dat je gelukkig bent.

De hersenen kunnen niet het onderscheid maken tussen een gemeende glimlach of een nep glimlach en gaan naar aanleiding van de boodschap het feel good drug endorfine aanmaken. De endorfines worden door je lichaam heen gepompt en zorgen voor een algeheel geluksgevoel. En als je dan uiteindelijk je bed uit stapt dan voel je je in ieder geval niet chagrijnig. Dus, begin de dag met een glimlach!

Wereld Onthullingsdag

Steve Bassett, de oprichter van de Paradigm Research Group (PRG) en enige geregistreerde lobbyist in de VS aangaande buitenaards leven, gelooft heilig dat wereldmachten verhullen dat intelligente buitenaardse wezens regelmatig onze Aarde bezoeken en dat ze zelfs al samenwerken met overheden.

De Paradigm Research Group (PRG) is op zoek naar Disclosure (bekendmaking) dat we niet alleen zijn in dit universum. PRG, oftewel Steve Basset, wil het Witte Huis dusdanig onder druk zetten dat ze verklaren “Ja, we hebben u de afgelopen 70 jaar voorgelogen”.

World Disclosure Day is niet de dag waarop daadwerkelijk onthult wordt dat in 1947 een vliegende schotel in de woestijn van New Mexico (Roswell) is neergestort en dat er inderdaad buitenaards leven is. World Disclosure Day is een dag om wereldwijd regeringen onder druk te zetten en te eisen dat de waarheid wordt gesproken over het bestaan van buitenaards leven.

Door COVID-19 afgelast, verzet of veranderd qua invulling?

Deel dit bericht