8 februari – Olympische Winterspelen PyeongChang 2018

Olympische Winterspelen PyeongChang 2018

Morgen beginnen de 23e Olympische Winterspelen die duren tot en met de sluitingsceremonie op 25e, en wat heb ik er een zin in! We beginnen met de openingsceremonie, aanvang 12.00 Nederlandse tijd. En daarna weer lekker onderuit liggend op de bank of heerlijk in bed kijken naar de prestaties van onze jongens en meiden.
De vraag die de liefhebber bezig houdt zal denk ik de volgende zijn: worden deze Winterspelen net zo succesvol als die van vier jaar geleden in Sotsji? Weet je nog? Toen haalde Nederland 24 medailles: 8x goud, 7x zilver en 9x brons. Een absoluut record!

Kijk eens in de glazen bol

De voorspelling voor deze Winterspelen is dat Nederland 18 medailles gaat halen: 7x goud, 7x zilver en 4x brons. De voorspelling komt van de hand van Sportdatabureau Gracenote en is gebaseerd op de behaalde resultaten op grote toernooien van de afgelopen jaren. De schaatsredactie van Studio Sport heeft een andere voorspelling: 7x goud, 7x zilver en 6x brons. We gaan het meemaken!

In welke wintersporten komt #TeamNL in actie?

Er zijn in totaal 7 wintersporten met ieder hun eigen disciplines: Biatlon (Biatlon), Curling (Curling), IJshockey (IJshockey), Rodelen (Rodelen), Schaatsen (Kunstrijden, Schaatsen en Shorttrack), Skiën (Alpineskiën, Freestyleskiën, Langlaufen, Noordse combinatie, Schansspringen en Snowboarden) en Sleesporten (Bobsleeën en Skeleton). Er komen in totaal 33 Nederlandse sporters in actie bij: langebaanschaatsen, shorttrack, skeleton en snowboarden. Met 10 dames en 10 heren heeft TeamNL Langebaanschaatsen de grootste ploeg.

Olympische Spelen op tv

In Pyeongchang komen de sporters tussen 01.00 en 16.00 uur Nederlandse tijd in actie. Wil je echt alles live zien dan zul je weinig slapen. Als je niks van het schaatsen wilt missen dan ben je bij de NOS aan het juiste adres. De NOS zendt namelijk alle ritten uit, en dus niet alleen maar van de Nederlanders. Ziggo/Eurosport pakt flink uit tijdens deze Winterspelen. Je wordt tussen 7.00 tot 16.00 uur van de ene livesport naar de andere meegenomen. Als je van dit soort schakelprogramma’s houdt dan is Ziggo/Euorsport de zender voor jou.

Luister je liever naar de radio? Stem dan af op RadiOlympia. Iedere dag tussen 11.00 en 15.00 uur op NPO Radio 1 luister je naar rechtstreekse verslagen en het laatste nieuws. De commerciële zenders zijn alleen alternatief als je niet van sport houdt. 😉

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.