7 november – Natuurwerkdag | Afrikadag | Dag van de Koorzanger | Nationale Kunstweek

Natuurwerkdag

Dat wordt een heerlijke zaterdag, jij met ruim 14.000 andere vrijwilligers de natuur in je omgeving een opknapbeurt geven. Jong en oud, zij aan zij, kleinschalig onderhoudswerk doen zoals: knotten van wilgen, hakhout afzetten, bosperceel dunnen, takkenrillen maken, insectenhotel bouwen, avonturenpad aanleggen, noem het maar op.
Klik hier voor het complete overzicht van de meer dan 500 locaties door heel Nederland en meld je aan. Er is altijd wel een activiteit in de buurt te vinden.
Dus hijs je in je rubberlaarzen en trek je houthakkers blouse aan en geef de natuur een make-over 😉

Organisator

Voor de 15de keer wordt op de eerste zaterdag van november de “Natuurwerkdag” door het Landschapsbeheer Nederland georganiseerd, de grootste vrijwilligersactie in het groen!

Het hele jaar door worden er door talloze groene vrijwilligers veel werk verzet om onze karakteristieke Nederlands landschap te onderhouden. Om deze vrijwilligers in het zonnetje te zetten heeft Landschapsbeheer Nederland het jaar 2015 uitgeroepen tot het Jaar van de Groene Vrijwilliger.

Afrikadag

Als je van plan was om naar het grootste evenement over Afrika en internationale samenwerking in Nederland te gaan dan hoop ik voor je dat er nog kaarten zijn. De voorverkoop is al gesloten, maar ik heb gehoord dat er nog een beperkt aaantal toegangskaarten aan de deur wordt verkocht. De Afrikadag begint om 10.00, dus wees er snel bij! Locatie Afrikadag 2015, Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), Mauritskade 63, 1092 AD Amsterdam.

Lodewijk Asscher

Het dagprogramma bied je naast een uitgebreid cultuur- en politiekprogramma en informatiemarkt ook de mogelijkheid om workshops en lezingen bij te wonen. Één van de prominentste sprekers is toch wel vicepremier en minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher.
Van 15.00 tot 16.00 zal Lodewijk Asscher in gesprek gaan met Andrew Makkinga over het thema “racisme”. Het leuke van deze workshop is dat jij, als publiek, mee kan praten over dit thema. Grijp je kans!

Dag van de Koorzanger

Wordt georganiseerd door de Westlandse Korenfederatie samen met Westland Cultuurweb in de Kiem in ‘s-Gravenzande. Je kunt diverse workshops volgen met ieder een thema of specifieke genre koorzang. Gister waren er nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, wil je meedoen ( individueel of als groep ) schrijf dan een mail aan secretaris@westlandsekorenfederatie.nl .

Nationale Kunstweek van 7 t/m 15 november

De Kunstweek is niet alleen bedoeld voor de doorgewinterde kunstliefhebber, deze week maakt genieten van beeldende kunst nog toegankelijker dan het eigenlijk al is dankzij allerlei activiteiten, festiviteiten en aanbiedingen. Laat je verleiden tot een bezoek aan een kunstmuseum of galerie, maak eens kennis met de kunstuitleen of kunstenaar bij je in de buurt. Klik hier voor overzicht.

Gefeliciteerd!

Gefelicteerd Daan Roosegaarde, Kunstenaar van het jaar 2016. Gefeliciteerd Maartje Korstanje, Talent van het jaar 2016. Gefeliciteerd Toos van Holstein, Briljanten Kunstenaar van het jaar.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.