7 november 2016 – Dag van de BHV | Het Nationaal Schoolontbijt | Week van Respect

5e landelijke Dag van de BHV

Een dag waarop landelijk aandacht wordt gevraagd voor de inzet van de bijna half miljoen bedrijfshulpverleners in Nederland. Wat doet de BHV’er eigenlijk? De BHV’er komt in actie bij calamiteiten in het bedrijf; wordt een klant onwel dan komt de BHV’er, staat een prullenbak in de hens dan komt de BHV’er, is er een bommelding dan leidt de BHV’er iedereen rustig naar buiten, heeft een collega zich verwondt dan verleent de BHV’er eerste hulp. Een BHV’er wordt je niet zomaar, je volgt eerst de basiscursus Bedrijfshulpverlening en om de boel bij te houden volg je regelmatig een herhalingscursus.

Dag van de BHV is bij uitstek de dag om jou BHV collega in het zonnetje te zetten.

Het Nationaal Schoolontbijt van 7 t/m 11 november

Vijf dagen lang staat het ontbijt centraal op de basisscholen. Dit is echt geen sinecure want uit onderzoek blijkt dat veel kinderen het ontbijt overslaan of dat ze niet gezond ontbijten. Terwijl juist voor schoolkinderen een goed ontbijt de beste start is. En daarom vindt al 13 jaar begin november het grootste educatieve ontbijtevenement van Nederland plaats. Dit jaar zullen meer dan 500.000 basisschoolkinderen samen ontbijten op 2.720 scholen. Samen op school, of bij de burgemeester, ontbijten met leden van de Eerste en Tweede Kamer.

Elk jaar kiest Het Nationaal Schoolontbijt een goed doel. Dit jaar is dat Jantje Beton. Daarom zal de beschermvrouw van Jantje Beton, Prinses Beatrix, aanwezig zijn bij de start van de ontbijtweek.

Week van Respect van 7t/m 13 november

Respect heeft vele betekenissen en de definitie kan ook nog eens verschillen per generatie. Voor mij betekent respect dat ik iemand in zijn waarde laat, dat ik niet neerbuigend doe, ononderbroken luister naar de mening van de ander zonder te (ver)oordelen, dat ik waardeer wat er voor me gedaan wordt, eerbied hebben. Het ligt ook aan de context waarin je het woord plaats natuurlijk, soms bedoel ik er ontzag mee maar niet omdat ik bang ben voor iemand maar meer omdat ik dan iemand bewonder vanwege bepaalde kwaliteiten. Respect hebben voor iemands spullen is voor mij: blijf met je handen af van iemand anders zijn/haar eigendommen of ga netjes om met andermans spullen. Respect: behandel iemand zoals jezelf behandeld wilt worden.

#jijmaakthetverschil

Zoals de kop hierboven al zegt: jij maakt het verschil! Het begint bij jou. Elke verandering groot of klein zorgt voor beweging. De actie van één persoon kan een vloedgolf aan veranderingen teweeg brengen. Vind je dit je reinste kul dan denk maar eens terug aan de Arabische Lente, aan hoe die begon.

Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde.
Het water gaat er anders dan voorheen.
De stroom van een rivier hou je niet tegen.
Het water vindt er altijd een weg omheen.
 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.