afbeelding versterkt no pants day

7 mei – No Pants Day | Internationale Tuba Dag | Internationale Dag van de Sauvignon Blanc | Wereldwijde dag van Genitale Autonomie

No Pants Day

Het is niet helemaal duidelijk tot hoever de No Pants Day traditie teruggaat maar het wordt in Amerika sowieso al gevierd vanaf 1985/1986. Er zijn mensen die de credits voor het bedenken van No Pants Day aan een groep studenten van de Universiteit van Texas in Austin (The Knighthood of Buh) geven. Het verhaal gaat dat zij aan het begin van de 21ste eeuw bedachten dat het een humoristische stunt was om aan het einde van het semester medestudenten uit te dagen om op de eerste vrijdag in mei geen broek te dragen. De geboorte van No Pants Day was een feit. Het idee achter deze dag is simpel: lol hebben! en het leven voor één dag even wat minder serieus nemen door géén broek, jurk of rok te dragen maar om gewoon eens lekker in je boxershort, onderbroek of string rond te huppelen.

“It may not create world peace, but it’ll certainly put smiles on the faces of those you meet”.

Internationale Tuba Dag

International Tuba Day wordt jaarlijks op de eerste vrijdag in mei gehouden en is opgericht om stil te staan bij de problemen waarmee tubanisten te kampen hebben. Nou ja “problemen” is een groot woord, net zoals de tuba trouwens. En daar zit de crux, de grootte en zwaarte van dit moeilijk hanteerbaar instrument. Trouwens, de laagte die de tuba kan bereiken is belangrijk voor een symfonieorkest. Ook in de jazz is het een gewaardeerd lid van de familie, al gaat het bij traditionele jazzbands vaak om een sousafoon.

Wie loopt er achter de muziek aan?

En bij de harmonie lopen de tubanisten altijd achter de muziek aan. Je herkent ze meteen, het zijn de dikkerdjes met grote bollen wangen en een gigantische longinhoud die niet echt een muzikaal talent hebben. En van deze stereotypering hebben de tubanisten de meeste last. De onderwaardering die uit deze stereotypering spreekt is kwetsend en daar hebben tubanisten meer last van dan het lastige hanteren van hun instrument.

Internationale Dag van de Sauvignon Blanc

Elke eerste vrijdag van mei is het International Sauvignon Blanc Day. Dat hebben ze zo in 2011 in Nieuw-Zeeland bedacht. De Kiwi’s willen met deze “dag van” hun nationale trots al hun Sauvignon Blancs in de spotlights te zetten. Met een totale aanplant van 34% is de Sauvignon Blanc het meest verbouwde druivenras van Nieuw-Zeeland. De friszure Sauvignon Blancs uit Nieuw-Zeeland zijn wereldwijd beroemd om hun kwaliteit. En dat is best opmerkelijk te noemen, gezien het feit dat de wijnbouw er – in vergelijking tot de Oude Wereld – in de kinderschoenen staat.

Dan hebben we nog een dag die echt onze aandacht nodig heeft

Deel dit bericht