7 juli – Dag van het Sprookje

Natuurlijk komt het idee van Dag van het Sprookje uit de koker van de Efteling, dat kan gewoon niet anders. Sprookjes en Efteling horen bij elkaar, net zoals yin en yang bij elkaar horen.

Waarom vandaag Dag van het Sprookje?

De datum 7 juli, de zevende maand, is niet zomaar gekozen als de Dag van het Sprookje.
Het getal zeven wordt namelijk veel gebruikt in sprookjes, denk maar aan bijvoorbeeld de Zeven Dwergen, de Zevenmijlslaarzen of De wolf en de zeven geitjes.
Hoe toepasselijk is het dan ook dat de eerste Dag van het Sprookje op 7 juli 2007 was.

Activiteiten

Sprookjesfiguren uit de Efteling gaan vandaag op bezoek in sprookjesachtige plaatsen.
Zo gaan Hans en Grietje gaan naar Nieuw-Lekkerland, Assepoester naar Lakei en Heks naar Heksenberg. Gaat Sneeuwwitje naar Appel? De Efteling zal het weten!

In het plaatsje Hongerige Wolf zal Roodkapje de wethouder een plaatsnaambord geven waardoor de Efteling en Hongerige Wolf voor altijd door sprookjes verbonden worden.

BliXem Eetcafé in Nijmegen serveert vandaag een menu om je vingers bij af te likken:
Drie kleine biggetjes-saté met wolvensaus
Regenboogvisje
Roodkapje (gevulde tomaat)
Alle gerechten worden geserveerd op een sprookjesachtig bord met een Sneeuwwitje-appel, met Hans en Frietjes, en met een salade met Klein Duimpje-kruimels.

Wie is niet in de sprookjesachtige wereld van de Efteling geweest?

Ik kan me nog wel mijn bezoek(en) aan de Efteling herinneren, wat was ik onder de indruk. Begin jaren zeventig gingen we voor het eerst, wat had Holle Bolle Gijs een aantrekkingskracht op me. Alle papier die ik maar kon vinden ging in zijn mond om maar het “papier hier” te kunnen horen. Ik verrekte bijna me nek om naar Lange Jan te kijken, wat kon hij hoog! Dwalen door het Sprookjesbos en griezelen in het Spookslot. Blijer kon je me niet maken!

In de jaren tachtig waren de attractietoestellen zoals de Phyton, de Schipschommel ‘Halve Maen’ en de wildwaterbaan Carnaval Festival waar ik naar uitkeek. Kan me uit die tijd nog goed een familie-uitje herinneren, natuurlijk moesten we de wildwaterbaan in. Je wilt niet weten hoe nat we er weer uitkwamen. Het ergste was dat het de eerste attractie was waar we ingingen, de rest van de dag liep je in je natte spijkerbroek rond. Maar gelachen hebben we wel. 🙂

In Griekenland géén Dag van het Sprookje, eerder Dag van de Griekse Tragedie. 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.