7 februari – Valentijnsweek

Rose Day markeert het begin van de Valentijnsweek

Wist jij dat de week voor Valentijnsdag zeven specifieke dagen heeft? De echte romantici onder ons natuurlijk wel. Zij hebben bijna een jaar lang uitgekeken naar de meest romantische week van het jaar. Ze popelen om los te gaan met als hoogtepunt natuurlijk 14 februari, Valentijnsdag.
De minder romantisch aangelegde mensen hopen dat hun partner niet op de hoogte is van Valentijnsweek. Want je wilt voorkomen dat je van je geliefde het verwijt krijgt dat je niks om haar of hem geeft omdat je niet op de hoogte was van Valentijnsweek en de daarbij horende cadeautjes. Dus wil je laten zien dat je de relatie serieus meent dan zou ik de volgende data in je agenda noteren:

7 februari – Dag van de roos ( Rose day)

De week trapt af met Rose Day. De meest voor de hand liggende keuze is om je naasten en/of dierbaren te verrassen met een boeket rode rozen. Je hoeft natuurlijk niet zo voorspelbaar te zijn, ga eens los met andere kleuren. Doe eens gek en geef in plaats van rood bijvoorbeeld oranje, geel of wit. Natuurlijk wel vergezeld van een handgeschreven kaartje waarop je jouw ware gevoelens kenbaar maakt en waarom je voor die specifieke kleur roos hebt gekozen.

8 februari – Aanzoek doen Dag (Propose day)

Volgend jaar is het een schrikkeljaar en ik wil je vast daar op voorbereiden. Wat is het geval, volgens goed oud gebruik mogen vrouwen (en mannen) in een schrikkeljaar een man ten huwelijk vragen of vragen voor een “date”. Dat is op zich al een heugelijk feit maar het mooiste moet nog komen: de man mag niet weigeren! Dus zeg volgend jaar niet dat je het niet wist!

9 februari – Chocoladedag (Chocolate day)

Afhankelijk van je budget, kun je kiezen voor die super lekkere handgemaakte bonbons, voor een chocoladeboeket of gewoon een doosje Merci. Wat wel ontzettend belangrijk is dat je weet van welk soort chocolade je geliefde houdt. Is de persoon in kwestie een liefhebber van melk, wit of de pure variant. Kom je met de verkeerde aanzetten nou dan weet je het wel. Krijg je te horen: “weet je nu nóg niet dat ik niet van pure chocolade houd!”

10 februari – Knuffelberendag (Teddy Day)

Op 10 februari geef je hem of haar een super leuke bruine beer met roos of een knuffel “kiss me please” kikker. Eigenlijk maakt het helemaal niet uit wat voor een soort knuffelbeest je geeft zolang je er maar eentje geeft. Het gaat om het idee zullen we maar zeggen.

11 februari – Beloftedag (Promise Day)

Beloftedag is een van de meest romantische en betekenisvolle dagen van deze week. Neem je tijd en denk na over alle mooie dingen die je je Valentijn wilt beloven. Het zou een belofte kunnen zijn om er altijd voor hem of haar te zijn of beloven dat je eindelijk die reis te gaat boeken die al heel lang op jullie verlanglijstje staat. In ieder geval, denk goed na over je belofte want het moet wel een betekenisvolle belofte zijn die je ook gaat nakomen!

12 februari – Knuffeldag (Hug Day)

Hoe zit het met Hug Day? Neem gewoon je Valentijn in je armen en knuffelen maar! Leuke bijkomstigheid: als we iemand een knuffel geven, komt het gelukshormoon oxytocine vrij. Dit “knuffelhormoon” verhoogt het gevoel van verbondenheid, vermindert stress, verlaagt de bloeddruk en maakt je tevredener en kalmer.

13 februari – Kusdag (Kiss Day)

“Een kus is een mooie truc van de natuur, om het spreken te stoppen als woorden overbodig zijn.” Kusdag heeft geen voorbereidingen, planning of een advies van iemand nodig. Hebben we eigenlijk wel een speciale gelegenheid of een dag nodig om je geliefde te kussen en knuffelen? Ik niet 😉

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.