6 juli – World Naked Bike Ride Amsterdam | Wereld Kusdag | Free Hugs | Dag van de Coöperatieven

World Naked Bike Ride Amsterdam

Treurige mededeling voor iedereen die zich er op verheugd had om vandaag naakt door Amsterdam te gaan fietsen of om er naar te kijken: de rit is uitgesteld vanwege te weinig verkeersregelaars. Maar, in dit specifieke geval betekent uitstel géén afstel. World Naked Bike Ride Amsterdam is verplaatst naar 31 augustus.

De World Naked Bike Ride is niet zomaar voor de lol naakt door Amsterdam heen fietsen. Welnee, met deze fietstocht willen de deelnemers protesteren tegen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en tegen de opwarming van onze planeet. Sta jij hierachter en wil je op 31 augustus deelnemen maar je wilt niet bloot? Geen probleem want de dresscode tijdens World Naked Bike Ride Amsterdam is; zo bloot als je durft

Wereld Kusdag aka Zoendag

Na deze dag hebben heel wat mensen uitgekeken, eindelijk is het Wereld Kusdag (Zoendag)! Wees wel goed voorbereid, eet dus geen knoflook of uien en ga helemaal niet vertellen dat je een koortslip hebt of de ziekte van Pfeiffer. Zoendag is geen éénrichtingsverkeer dus wees er zeker van dat degene die je wilt kussen dat ook wil. Je wilt toch niet opgepakt worden voor aanranding of beschuldigd worden van ongewenste intimiteiten op Zoendag? Om geen risico te lopen kun je ook gewoon een dagje thuis blijven.

#wereldkusdag

Deze dag is intussen wereldwijd geadopteerd maar de boodschap is echter veranderd. Vandaag de dag ligt de nadruk meer op de essentie van een kus, het is niet alleen een vorm van intimiteit. Een kus kan je ook als symbolisch gebaar geven zoals een kus op de wangen, een handkus en natuurlijk mogen we het kussen van de ring van de Paus niet vergeten. Maar vandaag gaan we “vol op de bek”, dus grijp je kans! Deel je foto op Twitter of op Facebook met hashtag #wereldkusdag.

International Free Hugs Day

Niet alleen op Wereld Knuffeldag knuffelen we tot dat we ons wegen, ook jaarlijks op de eerste zaterdag in juli. Dat is namelijk de datum voor de International Free Hugs Day. Dus kijk niet raar op als je vandaag mensen ziet staan met een Free Hugs ( Gratis Knuffel) bord of spandoek. En kijk helemaal niet vreemd op als een willekeurig iemand je spontaan omhelst want het is niet voor niets International Free Hugs Day vandaag! Hoeveel Nederlanders doen hier aan mee? Zal onze calvinistische inslag ons parten spelen vandaag?

Internationale Dag van de Coöperatieven

Elk jaar wordt op de eerste zaterdag in juli de Internationale Dag van de Coöperatieven gevierd. Het thema van de Internationale Dag van de Coöperatieven ofwel de Internationale Dag van de Samenwerking is dit jaar gewijd aan: COOPS 4 DECENT WORK.

Wat is een coöperatie?

Een coöperatie is een onderneming die wordt bestuurd en gefinancierd door leden die gebruik maken van die onderneming. Dat kunnen consumenten zijn, ondernemers, maar ook medewerkers of overheidsorganisaties. In de Nederlandse Coöperatie Top 100* vormen onderstaande bedrijven de top 5:

  1. Achmea Verzekeringen
  2. Rabobank
  3. FrieslandCampina
  4. Coöperatie VGZ
  5. CZ groep

*bron: cooperatie.nl

Deel dit bericht