6 juli – Wereld Kus Dag aka Zoendag

Wereld Kus Dag aka Internationale Zoendag

Na deze dag hebben heel wat mensen uitgekeken, eindelijk is het Wereld Kus Dag! Wees wel goed voorbereid, eet dus geen knoflook of uien en ga helemaal niet vertellen dat je een koortslip hebt of de ziekte van Pfeiffer. Zoendag is geen éénrichtingsverkeer dus wees er zeker van dat degene die je wilt kussen dat ook wilt omdat hij/zij op de hoogte is dat het vandaag Zoendag aka Kus Dag is. Je wilt toch niet opgepakt worden voor aanranding of beschuldigd worden van ongewenste intimiteiten? 🙂

Ontstaan World Kiss Day

Bij sommige “dagen van” is het moeilijk te achterhalen waar het idee voor de dag vandaan komt. Dat is nu ook het geval, vermoedelijk is deze dag ontstaan doordat een slimme tandarts uit het Verenigd Koninkrijk wilde dat mensen beter hun gebit gingen verzorgen. Hoe krijg je dat het beste voor elkaar? Bedenk een dag waarbij een schoon gebit en frisse adem belangrijk zijn en wat mensen aanspreekt en leuk vinden. En zo is Kissing Day ontstaan.

Deze dag is intussen wereldwijd geadopteerd maar de boodschap is echter veranderd. Vandaag de dag ligt de nadruk meer op de essentie van een kus, het is niet alleen een vorm van intimiteit. Een kus kan je ook als symbolisch gebaar geven zoals een kus op de wangen, een handkus en natuurlijk mogen we het kussen van de ring van de Paus niet vergeten. Maar vandaag gaan we “vol op de bek”, dus grijp je kans! Deel je foto op Twitter of op Facebook.

Wie verbreekt de Guinness World Records?

In het Guinness Book of Records staan diverse records die te maken hebben met kussen. Wie durft het aan om een record te proberen te verbreken? Het meeste uitdagende record is toch wel de langste kus, deze duurde maar liefst 58 uur, 35 minuten en 58 seconden en staat sinds 2013 op naam van de Thaise Ekkachai Tiranarat en Laksana Tiranarat. Maar wat dacht je van het record de langste tijd je auto kussen? Dit staat op naam van Ernesta Hernandez Ambrosio en Jesús Juárez Vite uit Mexico, zij kusten 76 uur lang een auto. Je kunt ook proberen om het record de meeste zoenen ontvangen in 30 seconden ( aantal 55 ) te verbeteren. Ben je meer een gever dan kun je proberen om het record van Florian Silbereisen uit Duistland te verbeteren, hij gaf maar liefst 117 zoenen in 1 minuut.

Houd je niet in vandaag want uiteindelijk kun je nooit genoeg kusjes geven of krijgen!
 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.