6 december – Over 25 dagen….. | Dag Sinterklaas

Over 25 dagen….

Over 25 dagen is het alweer de laatste dag van 2017. Tjonge wat is dit jaar snel voorbijgegaan.  Wel een jaar met so wie so één grote verandering op het persoonlijke vlak. We zijn verhuisd! Van Nieuwegein zijn we verhuisd naar Eindhoven. Na 34 jaar ben ik weer terug in mijn geboortestad, Eindhoven de Gekste van het land! Woon nu in een gedeelte van Eindhoven die voor mij niet zo bekend is. Maar na 5 weken klussen en verhuizen breekt nu de tijd aan om de directe omgeving te gaan verkennen. We hebben in ieder geval al een trimsalon op loopafstand gevonden voor ons Lotje, de pitbull chihuahua. 😉

Reken er maar op dat ik over 25 dagen samen met mijn lieverd om klokslag 00.00 met een glas champagne in de hand sta, en dat we proosten op een nieuwe start. Een leven met ons 2, want de kinderen wonen in tussen op zichzelf. Na alle drukte de laatste maanden zijn we er nog niet echt aan toe gekomen om te genieten van ons samenzijn maar 2018 wordt ons jaar! Dat heb ik me voorgenomen, de stress en hectiek laten we achter ons!

Dag Sinterklaas da-haag Zwarte Piet, tot volgend jaar!

Daar gaat ie, Sinterklaas‬ met zijn Zwarte Pieten. We zijn nu eindelijk verlost van die oeverloze discussies over welke kleur een Zwarte Piet moet zijn. Als ik even mijn hart mag luchten? Wat een gezever! Ik begrijp niet dat mensen zich druk maken over een sprookjesfiguur die toevallig zwart gekleurd is. Als vrouw kan ik ook aanstoot nemen aan andere sprookjesfiguren. Laten we de vrouwpersoon “de stiefmoeder” eens nemen. Zeer toepasselijk in mijn geval. Er wordt in sprookjes nooit gesproken over de goede kwaliteiten die een ‪stiefmoeder‬ heeft. Ze wordt getypeerd als een boosaardig type, vol wrok, gevoelloos en barbaars.

De “boze stiefmoeder”

Dat is dus waar je als stiefmoeder tegen op moet boksen, die typering. Je wordt bij voorbaat geportretteerd als “de boze stiefmoeder” want je bent niet dé echte moeder. Alleen een échte moeder kan moederliefde geven. En als je zoals ik, als stiefmoeder, zelf geen kinderen hebt nou dan weet je klaarblijkelijk ook niks van opvoeden af. Je reinste onzin, want hiermee wordt dus gezegd dat alleen als je een kind hebt gebaard je blijkbaar alles af weet van opvoeden. Ik wist niet dat je tijdens je zwangerschap een LOI cursus krijgt van “hoe voed ik mijn kind op”. Dus!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.