6 augustus – Finale WEURO2017 | (Inter)Nationale dag van de Frisse Adem | Vegan Potluck Day

Finale WEURO2017

Niet verwacht maar wel gehoopt, onze meiden in de finale van WEURO2017. Op 16 juli was ik bij de openingswedstrijd Nederland – Noorwegen, niet wetende dat dit de eerste stap was op weg naar een finaleplaats op WEURO2017. Dit is zo’n geweldige prestatie en als de titel Europees Kampioen 2017 binnen wordt gehaald dan ga ik helemaal uit mijn dak!

Het Europees kampioenschap voetbal voor mannen bestaat al sinds 1960 en in al die 57 jaar (15 EK’s) werden de mannen éénmaal Europees Kampioen (1988). Het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen bestaat sinds 1984 en het zou toch fantastisch zijn als onze OranjeLeeuwinnen in de twaalfde editie aan de haal gaan met de titel.

Bij winst in de EK-finale vindt de huldiging plaats op maandag 7 augustus in Park Lepelenburg (Utrecht) tussen 18.00 en 20.30 uur. Of dit park groot genoeg is? Verwacht van niet.

(Inter)Nationale dag van de Frisse Adem

We zijn allemaal weleens iemand tegen gekomen die géén frisse adem had, maar hoevelen van u durven hier wat van te zeggen? Het blijkt nog steeds een groot taboe te zijn, praten over slechte adem (halitosis). En de mensen die een slechte adem hebben en het weten, schamen zich kapot. Om dit taboe wat meer bespreekbaar te maken zou een Nederlandse “Dag van de Frisse Adem” helpen. Dus waarom slaan de tandartsen en mondhygiensisten niet de handen in elkaar en gaan deze dag en masse promoten?

Tips om slechte adem (halitose) te voorkomen

  • tweemaal daags tanden poetsen en dagelijks flossen, stoken of ragen
  • dagelijks tong schoonmaken (’s avonds) met een tongspatel, vooral het achterste, diepste deel
  • gezond eten, genoeg water drinken en eet fruit; fruit heeft antibacteriële en hydraterende eigenschappen
  • drink niet teveel vochtafdrijvende voedingsmiddelen zoals koffie, alcohol, chocolade
  • ga twee maal per jaar naar de tandarts en mondhygiëniste

Internationale Vegan Potluck Day

Op elke eerste zondag van augustus wordt op diverse locaties in Nederland (en daar buiten) de Vegan Potluck Day gevierd! Op de Facebookpagina van Nederlandse Vereniging voor Veganisme staan meer dan tien plaatsen waar een potluck wordt georganiseerd. Klik hier voor het overzicht.

Wat is een Potluck?

Bij een potluck neemt iedereen wat lekkers te eten of te drinken mee en dat wordt dan gezamelijk genuttigd. Dit kan iets uit eigen keuken zijn, maar ook iets wat je gekocht hebt. Je kan het vergelijken met een picknick, alleen nu neemt iedereen wat mee. En vegan potluck betekent dat alle gerechten 100% plantaardig zijn.

Op de Nederlandstalige veganisme.org kom je meer te weten over voeding, gezondheid, lifestyle en meer.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.