5 november – Dag van de KLANT | Nederland Leest

Dag van de KLANT

Joepie dacht ik, we gaan in Nederland het Belgische voorbeeld volgen; een dagje klant verwennen met speciale Dag-attenties. Hoe groot was mijn teleurstelling dat “onze” Dag van de KLANT een “unieke praktijkdag à € 295,- exclusief 21% btw” voor de zelfstandige ondernemer is.

Je zult wel begrijpen dat ik de Belgische variant meer zie zitten, want uiteindelijk houdt “de KLANT” de economie draaiende. Dat vond minster-president Rutte ook toen hij in 2013 na het sluiten van het het sociaal akkoord ons aanspoorde tot meer consumeren. Hij sprak de legendarische woorden “ We moeten een nieuwe auto kopen, of een nieuw huis, dan kunnen we met elkaar het Centraal Planbureau verslaan“.

De Belgische Dag van de Klant

In België is de vierde zaterdag in september steevast gereserveerd voor “Dag van de Klant”, dit jaar was de 28ste editie van deze dag. Het principe is eenvoudig, zet je klanten met een warme glimach en een kleine attentie in het zonnetje, op deze manier toon je je dankbaarheid aan de klant. Overdreven? Nee, vind ik niet.

Iedere zelfstandige ondernemer weet dat het moeilijk is om klanten naar je winkel toe te krijgen en wat nog moeilijker is om je klanten aan je te binden. In deze tijd, waar de webwinkels als paddenstoelen uit de grond springen, is de concurrentie moordend. Niet alleen de competitie in dezelfde branche is keihard maar de competitie met de webwinkels is misschien nog wel moeilijker.

E-commerce

Wist je dat in 2014 bijna de helft van alle nieuwe winkels webswinkels waren? Zal de e-commerce de wereld overnemen? Hoeft niet want de retail winkels hebben drie unique selling points:

  • je kunt het product onmiddellijk meenemen,
  • je kunt proeven, ruiken, voelen, passen en proberen
  • je krijgt persoonlijke aandacht.”

Vooral op de laatste twee punten schieten de retailers te kort en dan is de Nederlandse variant van “Dag van de KLANT” een uitkomst. Maar dat neemt niet weg dat ik als klant toch liever de Belgische “Dag van de Klant” in Nederland zou willen zien.

Dus kom op zelfstandige ondernemers van Nederland, sla de handen in elkaar en volg België. Laten we “Dag van de Klant” ook in Nederland nationaal gaan vieren!

Nederland Leest van 1 tot en met 30 november

In de november maand wordt in alle deelnemende Nederlandse bibliotheken gratis het boek ‘Het korte verhaal’ ( of eBook ) uitgedeeld aan iedere volwassenen met een bibliotheekabonnement. Nederland Leest is een succesvol leesbevorderings idee die dit jaar haar tienjarig jubileum viert.

De beroemde schrijver van het “Zeer Korte Verhaal” (ZKV) A.L. Snijders is dit jaar de auteur/samensteller van het geschenkenboek. Het geschenkenboek is een verhalenbundel samengesteld uit korte verhalen uit de Nederlandstalige geschiedenis.

Wie gingen A.L. Snijders voor?

Jaar Auteur/Samensteller Titel
2006 Frank Martinus Arion Dubbelspel
2007 Theo Thijssen De gelukkige klas
2008 Harry Mulisch Twee vrouwen
2009 Hella Haasse Oeroeg
2010 Jacoba van Velde De grote zaal
2011 Remco Campert Het leven is vurrukkulluk
2012 Willem Frederik Hermans De donkere kamer van Damokles
2013 Godfried Bomans Erik of het klein insectenboek
2014 Maarten ’t Hart Een vlucht regenwulpen
2015 A.L. Snijders Het korte verhaal

 
Vanwege het jubileumjaar verschijnt er in elke provincie een aparte editie: de Nederland Leest-bundeling.
Veel lees plezier!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.