5 maart – Dag van de Literatuur

 
Niet alleen is het vandaag de Dag van de Literatuur maar ook de Dag van de Doktersassistente en als afsluiter ook nog de Nacht van de Sociologie. Keuze te over! Ik zou natuurlijk een heel verhaal kunnen gaan schrijven over mijn opleiding tot doktersassistente, maar dat was eeuwen geleden en wat ik er nog over weet is niet echt meer van deze tijd.
De doktersassistenten van nu moeten veel in mars hebben en zijn tegenwoordig de spil in een huisartsenpraktijk dus ik hoop dat de patiënten en artsen ze vandaag wel in het zonnetje zetten. Je kunt nu niet meer zeggen dat je het niet wist. 😉

Voor de twaalfde keer Nacht van de Sociologie

Om 19.45 gaan de deuren los van het Platformtheater in Groningen voor de Nacht van de Sociologie. Het thema van dit jaar is: de Nacht van de Sociologie Experimenteert.

De avond begint om 20.30 en de eerste spreker zal zijn de psycholoog Steven Pont. Je kent hem misschien van een aantal BNN tv programma’s zoals Loverboys en De Slechtste Echtgenoot van Nederland. Steven Pont zal vanavond vertellen over Het Grote Racisme Experiment.
BNN heeft in 2013 hun versie van het Grote Racisme Experiment gemaakt, als je dit nog een keer wilt terug zien klik dan hier.

Tijdens mijn schoolgaande jaren heb ik bij maatschappijleer voor het eerst gehoord over juf Jane Elliot die haar klas wilde uitleggen waarom Martin Luther King was doodgeschoten. Zij deed dat met het volgende experiment: zij verdeelde de klas in blauw- en bruinogige kinderen en vertelde dat de ene groep beter en slimmer was dan de andere. Shockerend wat dat gegeven doet met een groep. Dit experiment vond plaats in 1968, de dag na de dood op Martin Luther King.

Dag van de Literatuur is uitverkocht!

In de Rotterdamse Doelen wordt voor de veertiende keer de Dag van de Literatuur georganiseerd voor leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Er zullen maar liefst 28 auteurs uit het Nederlands taalgebied deelnemen aan dit tweejaarlijkse literatuurfestival; opkomende auters en alom bekende auteurs zoals Adriaan van Dis en Renate Dorrestein. Ook zal de Dichter des Vaderlands, Anne Vegter, voordragen uit eigen werk.

Wil je weten welke auteurs er meedoen klik dan hier voor het complete programma overzicht.

 

Deel dit bericht