5 februari – Warmetruiendag | Wereld Nutella Dag

De 10de editie van Warmetruiendag.

Steeds meer mensen en bedrijven doen mee met de “Warmetruiendag”, een initiatief van Klimaatverbond Nederland. Zij willen met deze dag bereiken dat mensen bewust worden van hoe makkelijk het is om energie te besparen waardoor zij tevens meehelpen om de CO2-uitstoot te verminderen. En dit doe je door heel simpel de verwarming één graadje lager te zetten.

Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor je portemonnee en de lijn. Want als het kouder is moet je lichaam harder werken om warm te blijven en omdat dat energie kost val je af! Alleen maar voordelen!

Dikketruiendag

Maar ere wie ere toekomt, het oorspronkelijk idee van onze “Warmetruiendag” komt uit België.
Op 16 februari 2005 organiseerde Milieuzorg Op School (MOS) van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie ( de Vlaamse overheid dus ) de eerste “Dikketruiendag” om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Waarom precies op 16 februari? Dat is de datum waarop het Kyoto-protocol in werking trad. De bedoeling van dit protocol is om de uitstoot van broeikasgassen, die leiden tot klimaatverandering, wereldwijd te verminderen.

Het Klimaatverbond Nederland pikte deze actie op en een jaar later, in 2006, was er in Nederland voor het eerst een Warmetruiendag. Pas in 2007 werd het een landelijke Warmetruiendag.

Warmetruiendag als marketing tool

De naamsverandering naar de Greenchoice Warmetruiendag vond plaats in 2012. De energieleverancier Greenchoice zag deze dag als het perfecte marketing tool om zich nog meer te profileren als dé duurzame energieleverancier. Maar er zijn meer bedrijven die mee hoppen op deze dag, UNOX moedigt ons aan om vandaag hun erwtensoep te eten. Maar ook Eneco, de NS, de Hypotheker, HEMA en alles wat met breien te maken haakt ook aan.

Wereld Nutella Dag

Nutella, wie smeert het niet op zijn boterham? Volgens de makers van Nutella, de Ferrero groep, wordt er zoveel van verkocht dat je de Nederlandse snelwegen er 24 keer mee kunt besmeren.

Nutella alleen broodbeleg?

Nutella is meer dan alleen maar broodbeleg, er bestaan legio heerlijke recepten waar in Nutella is verwerkt. Ik zal enkele voorbeelden geven waarbij het water je in de mond loopt:

  • loempiaatjes met mango en Nutella,
  • chocolade fondant met gesmolten Nutella,
  • bananenbrood met Nutella,
  • kaneelbroodjes met Nutella,
  • ijskoffie met Nutella,
  • Nutella koekjes,
  • rijstebrij met Nutella.

Zorgt deze opsomming voor een culinaire inspiratie dan kan ik je de website van allesmetnutella.nl aanraden. Barstensvol lekkere recepten. Of je koopt één van de kookboeken die Nutella op de markt heeft gebracht.

Zet je verwarming een graadje lager, trek een zelfgebreide trui aan en ga lekker kokkerellen met Nutella. 😉

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.