afbeelding versterkt gm's dag

4 maart – Internationale GM’s Dag | Paralympische Winterspelen | Wereldgebedsdag | Wereld Techniek Dag voor Duurzame Ontwikkeling | Wereldobesitasdag | Internationale Dag van het Plakboek | Werelddag van de Strijd tegen Seksuele Uitbuiting | Nacht van de Sociologie

Internationale GM’s Day

Als jij je niet bezighoudt met virtuele role-playing games (online rollenspellen) dan is het vrij logisch dat je niet weet wat GM’s zijn en doen. Ten eerste wat zijn virtuele role-playing games (RPG)? Bij Role Playing Games kruip je in de huid van een karakter en ga je op zoek naar een schat, een trofee, of misschien wel de werelddominantie. Ten tweede: wie of wat zijn GM’s? De meest makkelijke uitleg voor de betekenis van Game Master is opzichter. Hij of zij stuurt al je tegenspelers en de fictieve wereld aan in je virtuele role-playing game zoals Tribal Wars 2, Grepolis en Forge of Empires.

Andere namen voor de Game Master zijn:

Dungeon Master → in Dungeons & Dragons
Referee (scheidsrechter)
Storyteller → in de World of Darkness spellen

March Fo(u)rth voor GM’s Day!

GM’s Day is ontstaan op EN World in december 2002. Je kon bij EN World in een forum berichten achterlaten. In 2002 plaatste EN World-lid Spunkrat (later omgedoopt tot Heathen72) een bericht waarin hij het idee lanceerde voor International GM’s Day voor de Game Master’s. Gewoon om te laten blijken dat men blij was met hun inzet. Ondanks het feit dat velen een haat-liefde verhouding hebben met GM’s. Velen vonden dit een goed idee, onder meer Mark Clover van Creative Mountain Games en EN World. Mede dankzij hun steun voor het idee bleef het niet bij een idee. Dus vandaag is de dag dat alle geeks onder ons worden uitgenodigd om dank je! tegen de GM te zeggen. Ook een dag om je GM te vergeven voor het doden van je favoriete personages.

Paralympische Winterspelen

De openings- en sluitingsceremonie van de Paralympische Spelen van Beijing (Peking) worden door de NOS rechtstreeks uitgezonden op NPO 1. De NOS begint de uitzending om 13:00, met commentaar van Herman van der Zandt en Edwin Peek. De uitzenduren die aan Paralympische Winterspelen worden besteed staan in schril contrast met de uren die aan de OS Winterspelen is besteed. En dan hebben we het nog eens niet over de rechtstreekse uitzendingen. Want weet je hoeveel aandacht de Paralympische Winterspelen krijgt? Dit staat op de NOS website: Elke dag is er een programma van een half uur met de belangrijkste uitslagen en reacties en met achtergronden in de vorm van portretten van de atleten en reportages.

Wie komen er uit voor TeamNL?

TeamNL bestaat uit acht sporters tijdens de Paralympische Spelen van Beijing 2022. De vlagdragers voor Nederland zijn de snowboarders Chris Vos en Lisa Bunschoten. Wie komt op welke onderdelen uit: de para-alpineskiën zijn Barbara van Bergen , Jeroen Kampschreur, Niels de Langen, Floris Meijer en Jeffrey Stuut. En bij parasnowboarden zijn dat Renske van Beek, Lisa Bunschoten en Chris Vos (banked slalom, cross). Hoop dat we allemaal stil staan bij de megaprestaties die onze paralympiërs leveren. Ik hoop echt dat onze paralympiërs net zoveel (sociale) media aandacht krijgen als hun valide collega’s. Ook zij verdienen onze aandacht.

Wereldgebedsdag

Op de eerste vrijdag van maart wordt tijdens de viering van Wereldgebedsdag in 173 landen gebeden en gezongen. Wereldgebedsdag kent een lange traditie. In de 19e eeuw riepen christelijke vrouwen uit Amerika en Canada de eerste vrijdag van maart uit tot een gebedsdag. Vanuit de gedachte dat alle vrouwen ongeacht hun ras, cultuur of traditie dezelfde hoop, zorg, vreugde, verdriet, mogelijkheden en problemen hebben. Deze oproep is uitgegroeid tot een wereldwijde dag van gebed die sinds 1929 ook in Nederland wordt gevierd.

Engeland, Noord-Ierland en Wales staan centraal op Wereldgebedsdag 2022

Elk jaar wordt op Wereldgebedsdag voor een ander land gebeden, dit jaar zij Engeland, Noord-Ierland en Wales aan de beurt. Dat houdt concreet in dat alle landen die met Wereldgebedsdag meedoen, op deze dag speciaal voor Engeland, Noord-Ierland en Wales gaan bidden. Om als land in aanmerking te komen zal deze een themavoorstel moeten indienen bij het Internationale Comité. Dat moet dan een thema zijn die gebaseerd is op een tekst uit de bijbel. De christenvrouwen uit Engeland, Noord-Ierland en Wales hebben voor dit jaar de liturgie gemaakt met als thema: Gods belofte.

Dan blijven er nog 4 dagen over. Klik op de dag voor meer informatie

Deel dit bericht