4 maart – Dag van de Religieuze Film | Dag van het Plakboek | Werelddag van de strijd tegen seksuele uitbuiting | GM Dag

Dag van de Religieuze Film

Jaarlijks valt de Dag van de Religieuze Film op krokusmaandag en elk jaar heeft het een ander veelzijdig programma in de aanbieding. Deze 28e editie van De Dag van de Religieuze Film is de tweede van een thematische triptiek die in het teken staat van het Onzevader. Het thema voor dit jaar is: Uw Rijk kome.

Op de Dag worden drie recente films vertoond die elk op een eigen wijze diverse aspecten van het thema belichten:

  • The Birth of a Nation (2016) van de Afro-Amerikaanse regisseur Nat Turner
  • Lincoln (2012) van de Joods-Amerikaanse regisseur Steven Spielberg
  • Selma (2014) van de Afro-Amerikaanse regisseur Ava DuVernay

Internationale Dag van het Plakboek

Het is vandaag International ScrapBooking Industry Day! Een dag die in het leven is geroepen om de bedrijven te bedanken die de benodigdhedenvoor scrapbooking verkopen. Met scrapbooking wordt trouwens bedoeld het zelf samenstellen van een plakboek.

En dat is niet iets van de laatste jaren, scrapbooking bestaat al sinds de 15e eeuw. Onze voorouders maakte plakboeken van hun favoriete brieven, citaten, recepten en dergelijke. Mede hierdoor hebben we een fascinerend inzicht gekregen in de levens van onze voorouders. Hoe leuk is het niet om je eigen plakboek met je eigen verhaal, foto’s, ansichtkaarten, brieven te maken zodat latere generaties inzicht krijgen in ons leven in de 21e eeuw?

Werelddag van de strijd tegen seksuele uitbuiting

Sinds 2009 wordt de Werelddag van de strijd tegen seksuele uitbuiting op 4 maart gehouden. Het is niet echt een dag om te vieren maar meer om stil te staan bij de miljoenen vrouwen, meisjes, jonge jongens en jonge mannen die ontvoerd worden door grote internationale criminele organisaties die hen vervolgens dwingt om in de seksindustrie te gaan werken, ze als (arbeids-)slaaf verhandeld of ze dwingt tot seksuele dienstverlening in bars, hotels, kuuroorden, massagesalons en de entertainmentsector.

Op het moment dat je iemand kent die hier toe gedwongen wordt of bovenstaande voorbeelden komen je wel heel erg bekend voor neem dan contact op met de politie of Slachtofferhulp Nederland. Als je een melding wilt doen van een (vermoeden) van seksuele uitbuiting maar anoniem wilt blijven dan kan je terecht bij Meld Misdaad Anoniem. Je kunt ze bellen op het gratis telefoonnummer 0800-7000 of online een meldformulier invullen.

Internationale GM Dag

Als jij je niet bezighoudt met virtuele role-playing games (online rollenspellen) dan is het vrij logisch dat je niet weet wat een Gamemaster (GM) is en doet. Ten eerste wat zijn virtuele role-playing games (RPG)? Bij Role Playing Games kruip je in de huid van een karakter en ga je op zoek naar een schat, een trofee, of misschien wel de werelddominantie.

Ten tweede: wat is een gamemaster en wat doet hij/zij? De meest makkelijke uitleg voor de betekenis van het woord gamemaster is opzichter. Hij of zij stuurt al je tegenspelers en de fictieve wereld aan in je virtuele role-playing game zoals Tribal Wars 2, Grepolis en Forge of Empires. Andere namen voor de Gamemaster zijn:

  • Dungeon Master, in Dungeons & Dragons
  • Referee (scheidsrechter)
  • Storyteller (in de World of Darkness spellen)
  • March Fo(u)rth voor GM’s Day!

Op deze internationale dag willen GM’s een blijk van waardering omdat de meeste van hen zich ondergewaardeerd voelen. Dat is de reden dat in 2002 op een forum van EN World het idee werd geopperd voor een internationale dag voor de gamemasters. Dankzij de steun van Mark Clover van Creative Mountain Games en, EN World zelf is het niet alleen maar bij een idee gebleven.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.