31 mei – Dag van de Asperges | Open Boerderijdagen | Eibertjesdag | Blondjes dag | Dag van het Cabinepersoneel | Dag tegen Roken en Tabak

Dag van de Asperges

Dag van de Asperges is een dag waarop extra aandacht wordt geschonken aan het “witte goud”. Telers, groentemannen, supermarkten en restaurants hebben allemaal leuke activiteiten en kortingen in huis. Als ik aan het “witte goud” denk dan loopt het water me al in de mond. Misschien dat ik vandaag even langs een aspergeboerderij in de buurt ga en een maaltje in sla voor vanavond. Het enige nadeel van asperges eten vind ik dat je plas er zo van gaat ruiken. Maar ik ben niet de enige die daar last van heeft, ongeveer de helft van de asperge-eters heeft daar last van. Heb ik gelezen.

Waardoor ruikt mijn urine?

Deze typische geur schijnt te komen door de aanwezigheid van zwavelhoudende sporen in de aspergeplant. Onze lever zet deze stofjes om in zogeheten methylmercaptanen, vluchtige zwavelverbindingen die via de urine ons lichaam weer verlaten. En die luchtige zwavelverbindingen ruiken we dan weer na het plassen. Jottum!

Campina Open Boerderijdagen

Dit jaar gooien 69 boerenfamilies, verspreid over heel Nederland, de deuren wagenwijd open voor bezoekers. Niet alleen vandaag maar ook nog een keer op maandag 10 juni (Tweede Pinksterdag). De Campina Open Boerderijdagen zijn leuk, leerzaam en gratis. Boerenfamilies verzorgen vandaag en 10 juni niet alleen rondleidingen op hun boerderij, je kunt ook Campina producten proeven en alles leren over zuivel. Boerderijdag is een geweldig gezinsuitje.

Eibertjesdag Nunspeet

Wat is er te doen op Eibertjesdag? Het centrum van Nunspeet staat vol met marktkramen waar je etenswaren kunt kopen maar ook de producten van oude ambachten. Winkeliers proberen een graantje mee te pikken en hebben een kraampje voor de winkel staan met scherpe aanbiedingen. Dit is maar bijzaak, de bezienswaardigheid is toch wel de optocht in klederdracht door het dorp, de presentaties van streekdrachten, het volksdansen en de demonstraties van oude ambachten

Internationale Blondjes dag

Hoeveel grappen ken jij met een blondje in de hoofdrol? Genoeg denk ik, in ieder geval meer dan over een ander kleur harige. De generatie die in 2210 rondhuppelt zal echter andere moppen moeten verzinnen want volgens rusevents.info geloven wetenschappers dat rond die tijd mensen met blonde haren zijn uitgestorven. En dat valt allemaal volgens de erfelijkheidsleer te verklaren. Allemaal ouders met blond haar krijgen kinderen met blond haar. Verdere uitleg is niet nodig, toch?

Internationale dag van het Cabinepersoneel

Vroeger sprak men over stewardessen of stewards, tegenwoordig spreekt men over cabinepersoneel. International Flight Attendant Day (Internationale dag van het Cabinepersoneel) wordt door duizenden cabinepersoneelsleden gevierd, meestal in Zuid-Amerika en in sommige delen van Europa. Het is een dag waarop wij, de passagiers, eens stil moeten staan bij de rol van het cabinepersoneel. Het is veel meer dan alleen maar een drankje of een hapje rondbrengen, zij zijn het die waken over onze veiligheid tijdens de vlucht. Zij zijn de “First Responder”! Wees vandaag eens net zo aardig voor het cabinepersoneel als zij voor jou zijn. Afgesproken?

Dag tegen Roken en Tabak

Als ex-roker zal ik roken nooit promoten maar zeker ook niet veroordelen. Ook niet op Dag tegen Roken en Tabak. Het is en blijft je eigen keuze! Wat ik wel veroordeel is de hetze die nu al jaren aan de gang is tegen mensen die roken. Als het zo doorgaat mag je straks ook niet meer in je eigen voor-, achtertuin of balkon roken. Kom op mensen, doe toch eens normaal. Worden er schokkende foto’s op bijvoorbeeld de hamburgerdoosjes van McDonald’s gezet of op een bierflesje van Bavaria? Dat bedoel ik!

Deel dit bericht