31 december – Plaspauze | Dagdromen | Voor het eerst… | Eindejaarsgedicht

Plaspauze

Het vuurwerk wordt al weer wekenlang afgestoken en sinds eergisteren wordt het alleen maar meer. De meeste (huis)dieren zijn enorm bang voor vuurwerk en durven soms niet eens naar buiten om hun behoeften te doen. Daarom werd in 2015 door de Almelose dierenarts Herman ter Keurs een campagne op touw gezet om landelijk een ”plaspauze” voor honden in te plannen. Ik sta nog steeds volledig achter dit initiatief en daarom besteed ik dit jaar weer aandacht aan de “plaspauze”. Goed, kunnen we afspreken dat tussen 22:00 en 23:00 er geen vuurwerk wordt afgestoken zodat onze viervoeters de tijd krijgen om te plassen? Lijkt je dit ook een goed idee? Deel alsjeblieft deze boodschap met de hashtag #plaspauzevoorhonden op social media.

Dagdromen

Zo spannend! Vanavond is de trekking van de Staatsloterij. Ben al dagen aan het dagdromen wat ik met al die miljoenen moet gaan doen. Kan daar uren mee bezig zijn, in gedachten al het gewonnen geld uitgeven. Omdat we dit jaar zijn verhuisd komt het natuurlijk geweldig goed uit dat wij de hoofdprijs gaan winnen. Er zijn nog genoeg dingen die gedaan moeten worden, geen extravagante dingen hoor. Denk bijvoorbeeld aan het opnieuw aanleggen van de patiotuin en de voortuin. Er zijn natuurlijk ook een aantal artikelen die we graag willen kopen, een inzethaard bijvoorbeeld of een iets kleiner eettafel.

Het geld wordt niet alleen aan onszelf uitgegeven hoor, dat zou wel heel erg egoïstisch zijn. Van de hoofdprijs kunnen we bijvoorbeeld ook een soort trustfonds voor de jongens opzetten of ze helpen met het kopen van een eigen huis. Natuurlijk vergeten we onze ouders, (schoon)broer en schoonzus met de kinderen niet. Een paar goede doelen komen ook aan bod. En zo dagdroom ik de hele dag door. Enorm vermoeiend……

Voor het eerst…..

….gaan we het nieuwe jaar saampjes inluiden. Geen geren ( let op de klemtoon 😉 ) en gevlieg om allerlei hapjes en drankjes aan te schaffen. Geen geren en gevlieg om ’s avonds iedereen weer van die hapjes en drankjes te voorzien. Nee, dit jaar doen we het anders. Dit jaar gaan we voor het eerst samen het nieuwe jaar inluiden. En om klokslag 00.01 bellen we onze ouders. Daarna naar buiten om al onze nieuwe buren een gelukkig en gezond 2018 te wensen. Ben reuze benieuwd wat het nieuwe jaar ons gaat brengen.

Eindejaarsgedicht © 2015 Gina Makken

Alle soorten emoties volgen elkaar op in een jaar tijd

Over dagen, weken, maanden verspreid

Het ene moment tranen van vreugde, dan tranen van verdriet

Het grootste leed blijft verborgen, opdat een ander het maar niet ziet
 
Gevoel van blijheid, gevoel van machteloosheid

Gevoel van overwinning, gevoel van een verloren strijd

Lief en leed gaan hand in hand

Dat geldt niet alleen voor mij, hieraan ontvluchten kan niemand
 
In deze tijd kijken we vaak terug maar ik kijk liever naar voor

Zodat ik me kan richten op het juiste spoor

Want wat geweest is is geweest, dus kop in de wind

Blik naar voren en ga door, iedereen heeft last van tegenwind. 
 
Via deze weg wil ik iedereen een goede jaarwisseling wensen, en maak van het nieuwe jaar een top jaar!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.