30 december – De line-up van het festival in de hemel

De line-up van het festival in de hemel

Volgens een prognose van het CBS zullen dit jaar meer dan 145.500 mensen ons ontvallen. Al deze mensen zijn belangrijk geweest en laten een herinnering achter. Tussen al deze duizenden overledenen zitten ook een aantal Nederlanders die een zekere mate van bekendheid hebben verworven. Heb een greep gedaan in de lijst van 2017 van de overleden bekende en iets minder bekende Nederlanders. Het is een gevarieerde indrukwekkende line-up geworden en het merendeel van de genoemde overledenen hebben een ieder op zijn of haar manier deel uitgemaakt van mijn leven.

Gert Timmerman (82 jaar) zanger Chriet Titulaer (73) sterrenkundige
Riem de Wolff (74 jaar) zanger Tijn Kolsteren (6) nagellakheld (Glazen Huis 2016)
Sandra Reemer (66 jaar) zangeres en tv-presentatrice Dick Passchier (84) presentator
Adèle Bloemendaal (84 jaar) zangeres, actrice en cabaretière Hansje Bunschoten (59) zwemster
Jan Kruis (83) was Jan, Jans en de Kinderen-tekenaar Eberhard van der Laan (62) burgemeester
Hans Breukhoven (70) Free Record Shop-oprichter Frits Bom (73) vakantieman
Dick Bruna (89) Nijntje-tekenaar Hans Kraay sr. (81) voetballer en trainer
Guus Verstraete (69) regisseur Hans Vermeulen (70) zanger
Kitty Courbois (79) actrice Joost Karhof (48) journalist en presentator

Wat hebben ze voor mij betekent?

Ik hoor Gert nog steeds samen met Hermien alle duiven op de Dam zingen, en ik luisterde ook naar Riem die samen met zijn broer The Blue Diamonds vormde. Sandra Reemer het kroepoekje van Jos Brink, Adèle Bros Bros Bros Bros Bloemendaal met haar bulderende lach. De (strip)boeken van Jan Kruis en Dick Bruna heb ik verslonden en Hans Breukhoven blijft voor mij hoofdzakelijk de man van Vanessa. Hoe vaak heb ik wel niet naar programma’s gekeken die geregisseerd waren door Guus Verstraete. Kitty Courbois herinner ik me van de film Op hoop van zegen. Ik keek vroeger met open mond naar het televisieprogramma over wetenschap en techniek de Wondere Wereld, gepresenteerd door Chriet Titulaer.

Tijn… ik zie het jochie nog zijn stinkende best doen met zijn nagellakactie voor het Glazen Huis (2016). Dick Passchier is voor mij dé presentator van Spel zonder grenzen. Hansje Bunschoten haar zwemcarrière herinner ik me niet zo goed maar wel haar commentaar bij zwemwedstrijden voor Studio Sport. Burgemeester Eberhard maakte dit jaar veel indruk met zijn optreden bij Zomergasten. Hij was de burgervader die Amsterdam een beetje liever maakte.

Frits de vakantieman Bom, was voor mij toch wel het gezicht van de consumentenprogramma’s van de VARA.  Hans Kraay sr. ken ik nog als de trainer van PSV (1985-1986; 1986-1987 manager).  Ik was fan van de zangstem van de leadzanger van de Sandy Coast, Hans Vermeulen. Kon wegzwijmelen bij hits als The eyes of Jenny, The Alternative Way (met Anita Meyer) en Hilde.  Joost Karhof is voor sommige een wat minder bekende BN’er. Hij was presentator van onder andere Nieuwsuur en presentator van het Radio 1 programma Nieuws en Co. Hopelijk wordt deze lijst de laatste dagen niet nog langer……..

 

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.