31 augustus – Gondelvaart Giethoorn | Herdenkingsdag voor Drugsgerelateerde Slachtoffers | Spek dag | Sterfdag Lady Di

Gondelvaart Giethoorn

Ieder jaar op de laatste zaterdag van augustus verandert Giethoorn in een kleurrijk verlichte sprookjesstad. Het is weer tijd voor Gondelvaart Giethoorn. Gondelvaart Giethoorn begint om 15.00 met de opening van de kermis, van 16.00 tot 20.00 zijn er doorlopend diverse activiteiten en muziek langs het gondelparcours. Om 18.00 begint het “Toet’n en bloaz’n festival” voor dweilorkesten. Het klapstuk van de dag is de gondelvaart van prachtige verlichte gondels door het waterrijke Giethoorn. Aanvang 20.00, klik hier voor het parcours.

Herdenkingsdag voor Drugsgerelateerde Slachtoffers

De Herdenkingsdag voor Drugsgerelateerde Slachtoffers werd in 2001 opgericht door de Australiërs Sally J. Finn en Peter Streker. Sinds 2012 wordt de International Overdose Awareness Day gecoördineerd door de Australische non-profit volksgezondheidsorganisatie Penington Institute.

Het is een herdenkingsdag met als doel kennis te delen over overdosering en het stigma rond een drugsgerelateerde overdosis te verminderen. Tevens is het een herdenkingsdag voor diegene die hierdoor hun leven hebben verloren. Tragedies die te voorkomen waren geweest als omstanders wisten wat ze moesten doen.

Internationale Spek dag

Internationale Bacon Day of Bacon Day wordt in Amerika altijd gevierd op de zaterdag voor Labor Day (de eerste maandag van september). Maar er zijn andere initiatiefnemers voor Bacon Day die andere data hebben gekozen. Dus het is niet vreemd als je denkt: Bacon Day, dat was toch op 19 februari of was het op de eerste zaterdag in januari. Kan ook zijn dat het allemaal kan, hoe verwarrend. Kan me goed voorstellen dat je dat denkt. Hoe je bacon dag viert daar komt geen hogere wiskunde aan te pas. Vaak wordt aan bacon dag een evenement gekoppeld waarbij deelnemers gerechten met spek maken en opeten of drinken natuurlijk.

Spek of Bacon?

De Engelse term voor spek is “bacon”, maar wat wij bacon noemen is geen spek. Het verschil zittum in uit welk deel van het varken het komt. Ontbijtspek bijvoorbeeld wordt uit de buik gesneden. Bacon wordt gesneden uit de karbonadestrook van het varken, van de rug.

Sterfdag Diana Frances Spencer, prinses van Wales

Het is vandaag 22 jaar geleden tot Diana op 36 jarige leeftijd overleed in Parijs. De auto waarin zij en haar vriend Dodi al-Fayed zaten op die bewuste avond werd achtervolgd door de paparazzi. Bij de Almatunnel raakte de chauffeur de controle over het stuur kwijt en de Mercedes-Benz S-280 botste frontaal tegen de dertiende steunpilaar. Al ronddraaiend kwam de auto aan het einde van de tunnel tot stilstand. De klok stond stil op 00.25….

Prinses Diana was de meest populaire persoon in het stijve Britse Koningshuis. Zij stal de harten van het Engelse publiek, zij stal de harten van ons allemaal. Laten we eerlijk zijn het was toch net een echt sprookje, het verlegen verliefde kleuterschoolmedewerkster en haar prins op het witte paard. Dat veranderde snel in een regelrechte nachtmerrie. Haar dood in de zomer van 1997 veranderde voorgoed het leven van haar twee zonen, die toen 15 en 12 jaar oud waren.

Charles vermoordde Diana?

De docu podcast “Diana: Case Solved” zegt nieuwe bewijzen in handen te hebben dat 22 jaar geleden prinses Diana is vermoord. Uit deze bewijzen zou blijken dat prins Charles achter haar dood zou zitten. Dit nieuws overspoelde de laatste dagen de wereld. Het enige waar ik aan kan denken is wat voor een impact dit nieuws op de nabestaande van Diana heeft. Je zou toch maar een kind van Diane zijn en moeten accepteren wat deze podcast allemaal beweerd? Ga eens in hun schoenen staan, hoe zou jij er mee omgaan wanneer gesuggereerd wordt dat je moeder niet door een noodlottig ongeval om het leven is gekomen maar dat je vader haar (indirecte) moordenaar is?

Deel dit bericht