30 maart – Jonge Ambtenarendag | Dag van de Uitzendondernemer | Wereld Bipolaire Dag

Jonge Ambtenarendag

Sinds 2007 organiseert Stichting Jonge Ambtenaren de Jonge Ambtenarendag. Deze dag is dé ontmoetingsplek voor, zoals de naam al verklapt, jonge (qua leeftijd of geest ) ambtenaren van de Nederlandse overheidsinstellingen. Vandaag gaan de jonge ambtenaren kennisdelen, inspiratie op doen, hun netwerk uitbreiden en deelnemen aan een divers programma.

Het programma van deze JAD staat in zijn geheel in het teken van toekomstscenario’s. Het thema heet: “Imagine the world turns….dark, – green, – viral, – glocal”. Wil je meer weten over deze dag, klik dan hier

5e Dag van de Uitzendondernemer 

De Dag van de Uitzendondernemer is een kennis- en netwerkevenement van en voor de uitzendbranche. Een dag gevuld met workshops, sprekers en een informatiemarkt. Tijdens de Dag van de Uitzendondernemer (DVDU) worden de deelnemers bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de branche en wet- en regelgeving binnen de arbeidsmarkt en is hét moment om te netwerken.

De organisatie van deze jubileumeditie ligt in handen van Pay for People, in samenwerking met Safex Certificatie Instelling & Safex Inspectie Instelling. Aan deze dag zijn wel kosten verbonden, klik hier voor meer informatie.

Wereld Bipolaire Dag

Wereld Bipolaire Day wordt jaarlijks gevierd op 30 maart, de geboortedag van Vincent van Gogh. Waarom op zijn geboortedag zul je misschien denken? Omdat van Gogh postuum gediagnosticeerd werd als iemand die mogelijk aan een bipolaire stoornis leed. Juist vanwege het feit dat verondersteld werd dat deze wereldberoemde schilder een bipolaire stoornis heeft gehad vonden de drie organiseerde organisaties dat zijn geboortedag de perfecte dag was om aandacht te vragen voor bipolaire stoornis en om stigmatisering tegen te gaan.

Mocht je de diagnose bipolaire stoornis hebben gekregen dan verkeer je in goed gezelschap. Ook Marilyn Monroe, Stephen Fry, Catherine Zeta-Jones, Winston Churchill, Beethoven, Mel Gibson , Eduard Munch, Demi Lovato en Antonie Kamerling hebben dezelfde diagnose gehad.

Wereld Bipolaire Dag in Nederland

In Nederland zorgt de Vereniging voor Manisch Depressieven en Betrokkenen ( VMDB ) en het Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen (KenBiS) dat de Wereld Bipolaire Dag de landelijke aandacht krijgt die het verdient. Want ook bij deze psychische aandoening heerst er veel onbegrip en wordt er nogal rap een etiketje op de mensen geplakt die last hebben van een bipolaire stoornis (manisch-depressiviteit).

Bipolariteit in de familie

In Nederland is dit jaar gekozen voor het thema “De bipolaire stoornis in de familie”. Een aantal bij KenBiS aangesloten instellingen organiseren een filmvertoning met nabespreking of een bijeenkomst. De korte film “Je leven op zijn Kop” vertelt het verhaal over de invloed van de ziekte van de moeder op de onderlinge band met haar dochter en over de invloed op het gezinsleven. Klik hier voor het overzicht.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.