afbeelding versterkt systeembeheerdersdag

30 juli – Systeembeheerdersdag | Schoonvaderdag | Nationale Cheesecake Dag | Internationale Dag van de Vriendschap | Werelddag tegen Mensenhandel | Lokerse Feesten (BE)

Systeembeheerdersdag

Het staat zwart op wit, de laatste vrijdag van juli is het Systeembeheerdersdag (System Administrator Appreciation Day). Systeembeheerdersdag is een dag voor al die mensen die je nooit ziet behalve wanneer je problemen met je computer hebt. Het zijn de pispaaltjes op de werkvloer en de meest ondergewaardeerde werknemers door de eigen werknemers. Eigenlijk best apart want ze zijn een onmisbare schakel in elk bedrijf. Want wie installeert de software, het besturingssysteem? En wie maakt back-ups, wie zorgt er voor dat de stroom en airco werken in de serverruimte? Wie komt op zondagnacht om 02.00 zijn bed uit omdat het computersysteem op het werk plat ligt? Juist, dat is de systeembeheerder. Hij of zij is ook degene die er voor zorgt dat jij optimaal gebruik kan maken van het automatiseringssysteem op het werk. Gelukkig is het vandaag Systeembeheerdersdag en kan jij laten zien dat je de systeembeheerder wel waardeert!

Schoonvaderdag

Het is vandaag Schoonvaderdag. Bestaat hier nu ook al een dag voor? Het antwoord daarop is ja! Oké, ik geef het toe, Schoonvaderdag is eigenlijk meer een Amerikaanse aangelegenheid maar doordat ik deze dag op meerdere Nederlandse “dagen van kalenders” zag voorbijkomen dacht ik Gina doe eens gek en besteed ook eens aandacht aan Schoonvaderdag. Zo gezegd, zo gedaan. Ongeacht zijn persoonlijkheid en karakter, vandaag staat in het teken van je schoonvader. Hij is per slot van rekening een belangrijke man, want hij is degene die voor 50% verantwoordelijk is voor het ontstaan van je partner. En dat mag gevierd worden.

Als je denkt “wat moet ik doen met die man?” volgen er nu een paar tips:

  • ga samen vissen
  • trek je clubs uit de kast en ga samen golfen
  • laat een ontbijtje of brunch bezorgen
  • ga de keuken in een maak een cheesecake
  • of ga vanavond uiteten met die goede man
  • is je schoonvader overleden dan kun je uit zijn naam een donatie maken voor een goed doel

Nationale Cheesecake Dag

Nationale Cheesecake Dag vier je natuurlijk door zelf een cheesecake te bakken. Als je op zoek gaat naar een recept dan zul je online meer dan genoeg vinden. Wat wel zo handig is dat er ook genoeg recepten op internet te vinden zijn waarvoor je géén oven nodig hebt. Het enige is dan wel dat je de cheesecake een nachtje moet laten op stijven voor gebruik. Die Amerikaanse nationale “dagen van” zijn zo gek nog niet.

Internationale Dag van de Vriendschap

Op de Internationale Dag van de Vriendschap, die in 2011 werd uitgeroepen door de Algemene Vergadering van de VN, staat de vriendschap tussen mensen, relaties tussen landen, culturen en individuen centraal. Het idee achter deze dag is om de dialoog tussen beschavingen te bevorderen, maar ook bevorderen van solidariteit, wederzijds begrip en verzoening. Met andere woorden; deze dag staat voor bruggen bouwen en stappen zetten richting wereldvrede.

Werelddag tegen Mensenhandel

Thema 2021: De stem van de slachtoffers wijzen de weg. Het thema voor de Werelddag tegen Mensenhandel 2021 benadrukt het belang om te luisteren naar en leren van overlevenden van mensenhandel. Overlevenden zijn belangrijke actoren in de strijd tegen mensenhandel. Ze spelen een cruciale rol bij het vaststellen van effectieve maatregelen om dit misdrijf te voorkomen, te identificeren en het redden van slachtoffers en daarna het ondersteunen op hun weg naar rehabilitatie.

Veel slachtoffers van mensenhandel kregen te maken met onwetendheid of onbegrip in hun pogingen om hulp te krijgen. Sommigen van hen werden opnieuw tot slachtoffer gemaakt en gestraft voor misdaden waartoe ze gedwongen werden door mensenhandelaars. Anderen werden gestigmatiseerd of kregen onvoldoende steun. Leren van de ervaringen van slachtoffers en het omzetten van hun suggesties in concrete acties zal leiden tot een meer slachtoffergerichte en effectieve aanpak van de bestrijding van mensenhandel.

Woon je in de buurt van Lokeren? Er zijn nog tickets te koop.

Deel dit bericht