30 januari – Absurde antwoordapparaatberichtendag

Beluister blog

Vandaag is de dag dat je op een antwoordapparaat (of voicemail ) een zo lang mogelijk en nodeloos, onbruikbaar, onnodig, overbodig, zinloos, doelloos, nutteloos, flauw bericht achter laat. Ik zou zeggen, leef je uit!

Persoonlijk vind ik op een antwoordapparaat  een  bericht inspreken een mega ramp. Negen van de tien keer doe ik het ook niet en hang ik op. Dan denk ik, ze zien toch wel dat ik gebeld heb? Maar het probleem is dat als ik die piep hoor van “spreek na de piep je bericht in” dat ik dan al dichtklap. Een soort stress schiet er door mijn lijf en ik word lichtelijke zenuwachtig en denk; o jee, wat nu? Ik ben totaal niet voorbereid op het feit dat ik een boodschap moet achterlaten, wat wilde ik ook al weer zeggen?  Ik hoor de piep en begin al hortend en stotend mijn boodschap in te spreken: Uuuuuuuh jaaa met Gina, je bent er niet hé? Bel jij mij terug offuh zal ik je terugbellen?

Tja dit is weer typisch zo’n “bericht-in-spreken-voorbeeld” van had het maar niet gedaan, want weet je als ik de piep hoor dan is diegene er dus klaarblijkelijk niet om op te nemen en krijg ik ook geen antwoord op de vraag wie nu wie terugbelt. Dus je zit dan te wachten en te wachten tot dat diegene terugbelt maar ja die ander denkt, oooh ze belt wel terug. Einde van het liedje is dat ik het de volgende dag nog maar eens probeer in de hoop dat er dan wel opgenomen wordt.

Wanneer is het antwoordapparaat uitgevonden en door wie?

De Deense ingenieur en uitvinder Valdemar Poulsen vond in 1899 de “telegrafoon” uit. Hij werkte in die tijd voor een telefoniebedrijf en hij had zo iets van, als je niet thuis bent weet je niet wie er gebeld heeft. Dat vond hij een grote tekortkoming en zo is het eerste antwoordapparaat ter wereld gekomen. Zijn uitvinding werd in 1900 tentoongesteld op de wereldtentoonstelling in Parijs. Hij ontving daarvoor de Grand Prix de l’Exposition Universelle.

De oudst bewaard gebleven eerste woorden ingesproken in een “antwoordapparaat” zijn de woorden van de Oostenrijkse keizer Franz Joseph,  je weet wel de man van Sisi. En dat was tijdens de wereldtentoonstelling in Parijs.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.