afbeelding ondersteunt watermeloen dag

3 augustus – Internationale Watermeloen Dag | Columbus op ontdekkingsreis | Antwerp Pride

Internationale Watermeloen Dag

Als ik aan watermeloen denk dan denk ik aan zon, zee en strand. Ik associeer de watermeloen overduidelijk met de zomer. Maar net zoals ik een hekel heb aan pitjes in mijn druiven zo heb ik dat ook met de watermeloen. Begrijp me niet verkeerd ik vind de watermeloen echt een heerlijke dorstlesser die boordevol ijzer, kalium, vitamine (C, B5, A), lycopeen en bètacaroteen zit en die, wanneer ik hem eet, er voor zorgt dat mijn hoge bloeddruk naar beneden gaat en mijn libido omhoog. Maar die pitjes hé, die zorgen er voor dat mijn bloeddruk stijgt en mijn libido verdwijnt.

Ook al kun je die pitjes eten, ik vind ze een afknapper vanjewelste. Maar godzijdank, net zoals de druiven is er nu ook de pitloze watermeloen op de markt. Drie keer raden welke ik ga eten. .

3 augustus 1492: Columbus op ontdekkingsreis

Wij kennen hem als Christoffel Columbus, de Italianen als Cristoforo Colombo, de Spanjaarden als Cristóbal Colón, de Portugesen als Cristóvão Colombo en in het Latijn is het Christophorus Columbus. Leuk om te weten maar ik noem hem gewoon Columbus hoor. 😉

Op 3 augustus 1492 vertrekt Columbus met 3 schepen op zoek naar een handelsroute naar Indië. Hij zeilde eerst richting de Canarische eilanden om daar proviand in te slaan en herstelwerkzaamheden aan de drie schepen te laten doen. Uiteindelijk vertrok hij op 6 september op zoek naar Indië. Tijdens deze eerste ontdekkingsreis ontdekte hij Amerika op 12 oktober 1492. Tenminste zo hebben wij het op school geleerd. In werkelijkheid was het niet het continent Amerika dat hij ontdekte maar de Bahama’s, een eilandengroep liggend voor de kust van Amerika. Omdat Columbus dacht in Indië te zijn noemde hij de oorspronkelijke bewoners indianen. Logisch toch?

Pas in het jaar 1498 zette Columbus daadwerkelijk voet op het vaste land van Zuid-Amerika. Dat was het gebied dat we nu kennen als Venezuela. Tot aan zijn dood bleef Columbus denken dat hij in plaats van Amerika te hebben ontdekt dat hij een nieuw deel van Oost-Azië had ontdekt.

Wie ontdekte Amerika?

Hieronder noem ik puntsgewijs wat ik tegen gekomen ben tijdens mijn ontdekkingsreis op zoek naar de eerste bewoners en ontdekkers van Amerika:

Er gaan ook geluiden op dat 40.000 jaar geleden de oversteek via de straat van Beringe al gemaakt werd. Dat aliens er mee te maken hebben. Wat is waar? Wie heeft gelijk? De wetenschap is nog niet klaar met wie de eerste ontdekkers van het continent Amerika waren. Wat zeker vast staat is dat Christoffel Columbus niet als eerste het continent Amerika heeft ontdekt.

Door COVID-19 afgelast, verzet of veranderd qua invulling:

Deel dit bericht