29 september – Dress Red Day | Wereld Hart Dag | World Maritime Day | Nationale Restaurant Week

Dress Red Day

De hele maand september staat het vrouwenhart centraal bij de Hartstichting, de Dress Red Day is de kleurrijke afsluiter van deze maand. Door middel van het dragen van rode kleding of het dragen van iets anders roods wordt aandacht gevraagd voor het feit dat hart- en vaatziekten doodsoorzaak nummer één is bij vrouwen.

Er is geld nodig voor onderzoek dat is gericht op het eerder herkennen van hart- en vaatziekten bij vrouwen door zorgprofessionals maar er is ook geld nodig om vrouwen meer bewust te maken van het herkennen van de symptomen. Onderzoek en bewustmaking is hard nodig want elke dag worden 440 vrouwen in het ziekenhuis opgenomen met hart- en vaatziekten en elke dag sterven 56 vrouwen aan hart- en vaatziekten!

Wereld Hart Dag: wees zuinig op je hart!

De onderstaande tips helpen je om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen:

  • word actief – minimaal 30 minuten per dag bewegen
  • stop met roken en vermijd rook gevulde omgevingen – passief meeroken verhoogt het risico op een hartaanval
  • eet gezond en drink water – eet niet te veel kant en klaar maaltijden, deze bevatten veel zout
  • zorg voor een gezond gewicht – een gezonde volwassene heeft een BMI tussen de 18.5 en 24.9
  • zorg voor een goede bloeddruk, cholesterolgehalte en glucosespiegel
  • herken de waarschuwingssignalen
  • heb je medicatie? neem deze in zoals voorgeschreven

Wereld Zeescheepvaartdag 

Het thema van Wereld Zeescheepvaartdag 2016 is “Scheepvaart: onmisbaar voor de wereld”.Dat zeescheepvaart onmisbaar is klopt: de vloot bestaat uit bijna 50.000 koopvaardijschepen die ongevee 80% van de totale wereldhandel vervoeren. Knap onmisbaar, toch? Nog een positief puntje: vrachtvervoer per schip is minder belastend voor het milieu dan andere vormen van vervoer. Ook dat klopt máár omdat er zoveel schepen varen is scheepvaart toch een belangrijke bron van (lucht)vervuiling en verstoring. Laat ik het zo zeggen, tijdens een strandwandeling bij bijvoorbeeld Zandvoort krijg je echt geen frisse lucht binnen. Een wandeling door het industriële Ruhrgebied is gezonder.

Nationale Restaurant Week: 29 september t/m 9 oktober

Hij is er weer: de Nationale Restaurant Week! Tijdens deze week kun je voor niet al te veel geld luxe uit eten bij 500 geselecteerde restaurants. Een 3-gangendiner vanaf € 27,50 en een 3-gangen lunch vanaf € 22,50. Reserveren kan uitsluitend via restaurantweek.nl. Smakelijk eten!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.