29 september – Dress Red Day | Wereld Hart Dag | FSC Friday | Week van de Afrikaanse roman | Internationale Koffiedag

Dress Red Day

De hele maand september stond het vrouwenhart centraal bij de Hartstichting, de Dress Red Day is de kleurrijke afsluiter van deze maand. Door middel van het dragen van rode kleding of het dragen van iets anders roods wordt aandacht gevraagd voor het feit dat hart- en vaatziekten doodsoorzaak nummer één is bij vrouwen.
Dress Red Today!

Er is geld nodig voor onderzoek dat is gericht op het eerder herkennen van hart- en vaatziekten bij vrouwen door zorgprofessionals maar er is ook geld nodig om vrouwen meer bewust te maken van het herkennen van de symptomen. Onderzoek en bewustmaking is hard nodig want elke dag worden meer dan 400 vrouwen in het ziekenhuis opgenomen met hart- en vaatziekten en elke dag sterven meer dan 50 vrouwen aan hart- en vaatziekten!

Wereld Hart Dag: wees zuinig op je hart!

De onderstaande tips helpen je om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen:

  • word actief – minimaal 30 minuten per dag bewegen
  • stop met roken en vermijd rook gevulde omgevingen – passief meeroken verhoogt het risico op een hartaanval
  • eet gezond en drink water – eet niet te veel kant en klaar maaltijden, deze bevatten veel zout
  • zorg voor een gezond gewicht – een gezonde volwassene heeft een BMI tussen de 18.5 en 24.9
  • zorg voor een goede bloeddruk, cholesterolgehalte en glucosespiegel
  • herken de waarschuwingssignalen
  • heb je medicatie? neem deze in zoals voorgeschreven

FSC Friday

Op FSC Friday start Forest Stewardship Council (FSC) hun nieuwe “stop de ontbossing” campagne. Wist je dat ontbossing op jaarbasis voor 15% van de wereldwijde CO2-uitstoot zorgt? Daarnaast is 80% van alle dieren op de wereld afhankelijk van het bos, evenals miljoenen mensen die in het bos leven of werken. Dus hoe meer vraag er is naar FSC-producten, hoe meer hectaren bos volgens de richtlijnen van FSC beheerd worden. Waarvan uiteindelijk de “bos-afhankelijke” mensen en dieren zullen profiteren!

FSC Nederland wil met de “kies voor hout, red het woud” campagne het gebruik van FSC gecertificeerd tropisch hardhout aanmoedigen. In Nederland bestaat bij de zakelijke en niet-zakelijke consument het idee dat het gebruik van tropisch FSC-hout niet verantwoord is.

3e editie Week van de Afrikaanse roman

Tijdens de Week van de Afrikaanse roman wordt in Nederland en Vlaanderen veel aandacht gegeven aan de Afrikaanstalige literatuur in de Nederlandse vertaling. De week wordt in de Centrale Bibliotheek van Den-Haag geopend door B-Unlimited. Het wordt een week vol met activiteiten. Klik hier voor het overzicht.

Het beloofd vanavond een afwissellende avond te worden met programma’s over Nederlandse en internationale literatuur, over wetenschap en samenleving en over de maatschappelijke actualiteit.

3e editie Internationale Koffiedag

Internationaal gezien vieren koffieliefhebbers, tientallen koffieverenigingen én producenten van “het zwarte goud” van 29 september tot en met zondag 1 oktober International Coffee Day. Op deze koffiedag wordt het gebruik van fairtrade koffie gepromoot. Wat is Fairtrade? In het kort houdt dit in dat er een zorgvuldig gekozen minimumprijs voor de opbrengst van de koffiebonen is die regelmatig wordt aangepast. Dit zodat de koffieboeren altijd kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.