29 september – Dag van het Veilige Transport | Landelijke Linkshandige golfdag | Nacht van de Poëzie | Nationale Week van de Friet | Zuiderzee Klassieker | Wereld Hart Dag | WereldDovenDag | Wereld Retina dag

De Dag van Veilig Transport | Ridders van de Weg

Dag van het Veilige Transport wordt dit jaar voor de 50e keer georganiseerd en daarom zal de minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, aanwezig zijn en alle chauffeurs toespreken. Op Dag van Veilig Transport worden de Zilveren, Gouden en Diamanten Ridders in het zonnetje gezet. Zijn er geen Bronzen Ridders? Jawel maar die ontvangen hun onderscheiding op het bedrijf zelf. Nu gun mezelf ook best wel de titel “Ridder van de Weg” maar vandaag draait het om de beroepschauffeurs. Zij kunnen na meerdere schadevrije jaren worden onderscheiden als Ridder van de Weg. Wanneer word je een Ridder van de Weg? Wanneer je 3, 5, 10 of 20 jaar aaneengesloten schadevrij jaren hebt gereden.

Landelijke Linkshandige golfdag

Zal ik ooit de kampioen worden op het Dutch Lefties golftoernooi op de Twentsche Golfclub? Ben bang van niet. Krijg nog nachtmerries van mijn pogingen om te leren golfen. Denk trouwens dat mijn golfinstructeur van destijds ook nog regelmatig badend in het zweet wakker wordt als hij daaraan terugdenkt. Misschien ben ik wel in de wieg gelegd voor caddy?

36e editie Nacht van de Poëzie

De Nacht van de Poëzie vormt dit jaar het sluitstuk van het eerste International Literature Festival Utrecht (ILFU). Dit 2 weken (15-29 september) durende festival is van de grond gekomen nadat Utrecht door de UNESCO werd benoemd tot City of Literature.

Het grootste poëzie-evenement van Nederland komt met een fantastische line-up qua entr’actes: Amsterdam Klezmer Band, Willeke Alberti, Shirma Rouse, Eddy et les Vedettes, The Tallest Man ON Earth en Noa Wildschut. Natuurlijk staan er ook weer 19 fantastische Nederlandstalige dichters op het podium. De Nacht begint om 20.00 uur en eindigt minimaal om 03.00 uur.

KinderNacht

Voor de tweede keer wordt de KinderNacht van de Poëzie (12.45-15.00 uur ) georganiseerd en mogen poëziefans van 6 tot 12 jaar samen met hun ouders en andere belangstellende in TivoliVredenburg komen luisteren naar gedichten en rijmpjes die gaan over het thema van 2018: vriendschap.

Nationale Week van de Friet

Jahoeeeee, een hele week friet eten? Was het maar waar, ik ben een enorme liefhebber van friet maar weet ook wel dat iedere dag friet eten niet gezond is. Alhoewel? Friet wordt gemaakt van aardappelen en aardappelen zijn een groente. Helemaal leuk….aardappelen staan gewoon in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. En moeten we van datzelfde Voedingscentrum niet iedere dag 200 gram groenten eten?

Wat staat er vandaag nog meer op de agenda?

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.