29 maart – Dag van de 1000 Voorbeelden | Dag van de Uitzendondernemer | Witte Donderdag

Dag van de 1000 Voorbeelden

Op Dag van de 1000 Voorbeelden wordt het succes gevierd van de behaalde resultaten betreffende het in dienst nemen van werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op de tweede editie van Dag van de 1000 Voorbeelden worden daarom 1000 ondernemers die de banenafspraak uit 2013 omarmen in het zonnetje gezet.

De banenafspraak houdt in dat er gestreefd wordt naar 125.000 banen (100.000 marktsector, 25.000 overheid) voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (arbeidsbeperking) in 2026.

Wie zijn die “mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”?

Als je langer dan 6 maanden niet hebt deelgenomen aan het reguliere arbeidsproces dan heb je “een afstand tot de arbeidsmarkt”. De oorzaken dat je zolang uit het arbeidsproces bent is divers, in algemene termen behoren deze groepen hiertoe:

  • mensen met een lichamelijke, psychische, of verstandelijke handicap of een chronische ziekte
  • schoolverlaters
  • werkeloze ouderen
  • herintreders
  • mensen in de bijstand

Om het voor werkgevers aantrekkelijk te maken om mensen uit deze groep aan te nemen zijn diverse regelingen getroffen. Zoals loondispensatie, proefplaatsing of subsidies voor werkplekaanpassingen.

Dag van de Uitzendondernemer

Dag van de Uitzendondernemer is een kennis- en netwerkevenement van en voor de uitzendbranche. Een dag gevuld met workshops, sprekers en een informatiemarkt. Tijdens de Dag van de Uitzendondernemer (DVDU) worden de deelnemers bijgepraat over de laatste ontwikkelingen binnen de arbeidsmarkt en hoe je als ondernemer hier actief op in kunt spelen en is bij uitstek  hét moment om te netwerken.

Op Witte Donderdag “The Passion”

Het is in ons Nederland bijna traditie dat we op Witte Donderdag naar de (live) opvoering van The Passion kijken. Wil je er dit jaar bij zijn dan zul je naar Amsterdam moeten. Vind je dat iets te ver dan kun je eventueel meelopen met de virtuele online processie. Voor meer info, klik hier.

Op Witte Donderdag de Paasmaaltijd?

Ik, als leek, dacht dat de Paasmaaltijd direct verband hield met Eerste Paasdag. Dat blijkt dus helemaal niet zo te zijn. De Paasmaaltijd houdt direct verband met het joodse Pesach. Met Pesach wordt de Exodus herdacht, de uittocht van de Israëlieten uit het oude Egypte onder leiding van Mozes. Mijn voormalige buurman, de theoloog, vertelde dat God de opdracht gaf om op de vooravond van de uittocht een maaltijd te bereiden die snel en makkelijk te maken was en die staand gegeten moest worden. Waarom staand? Men moest snel kunnen vluchten. De maaltijd bestond uit Matzes en lam, zo is het Pesachmaal ontstaan.

Op Witte Donderdag wordt dus herdacht dat Jezus en zijn leerlingen aan de vooravond van zijn kruisiging de Pesachmaaltijd nuttigden, beter bekend als het laatste Avondmaal.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.