29 juli – Zomercarnaval | Internationale Dag van de Tijger | Internationale Frikandellendag

Zomercarnaval Straatparade Rotterdam

In het centrum (startpunt ligt op Blaak) van Rotterdam begint vanmiddag om 13.00 de Zomercarnaval Straatparade van Rotterdam Unlimited. Een bonte stoet met brassbands en duizenden prachtig uitgedoste dansers en danseressen trekken swingend en zingend door het centrum van Rotterdam. Zelfs wij, de houten klaasen van Europa, kunnen niet stil staan als deze stoet voorbij trekt. De route vind je hier.

Ook al is het zwaar bewolkt en valt er misschien een drupje regen, vandaag verkeert Rotterdam in tropische sferen.

Internationale Dag van de Tijger

Op het moment dat in 2010 de tijgerpopulatie zijn dieptepunt had bereikt besloten de 13 landen waar nog tijgers in het wild rondliepen dat het tijd werd voor actie was. Er werd tijdens een driedaagse conferentie besloten om de handen ineen te slaan om de afname te stoppen en te streven naar een verdubbeling van het aantal wilde tijgers. Het uiteindelijke doel is dat in het jaar 2022 6.400 tijgers in het wld rondlopen.

Dat maatregelen nemen zin heeft bleek vorig jaar. WNF en het Global Tiger Forum (GTF) lieten toen weten dat sinds tientallen jaren het aantal tijgers in het wild van 3.200 in 2010 is gegroeid naar bijna 3.900. De wereldwijde afname is een halt toegeroepen en dat biedt wel hoop voor de toekomst.

Internationale Frikandellendag!

Dat ik niet de enige ben die van frikandellen houdt blijkt wel; gemiddeld worden er 600 miljoen frikandellen in Nederland gegeten. Dat komt neer op zo’n 37 frikandellen per persoon per jaar. Hoe blij word je dan als er niet één maar twee Frikandeldagen zijn? We hebben een nationale frikandeldag, dankzij de Firma Beckers en om het feest compleet te maken ook een internationale!

De Internationale Frikandeldag is ontstaan tijdens een vakantie van een Nederlandse familie. Want laten we eerlijk zijn, soms heb je gewoon zin in een frikandel en dat overkwam deze familie ook. Hoe blij waren ze dat ze tijdens hun vakantie in Kroatië een eettent met “The most popular snack from Holland” tegen kwamen. Drie keer raden wat de meest populaire snack was. Juist, de frikandel! De hele familie bestelde een frikandel en ter ere van deze gebeurtenis wordt elk jaar op 29 juli de Internationale Frikandellendag gevierd.

Vertel vertel, hoe doe je mee?

De bedoeling van deze frikandeldag is dat je, waar je ook bent (op vakantie of niet), een frikandel probeert te scoren en tenminste één op eet. Het kan natuurlijk ook thuis gevierd worden. De organisatie achter deze Frikandellendag nodigt je uit om jouw frikandel-moment vast te leggen en op hun FB-pagina te delen. Bij voorkeur mét locatie!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.