29 december – Tik Tak Dag

Nog twee dagen tot het einde van het jaar. Zijn je goede voornemens volbracht? Heb je alles gedaan wat je dit jaar wilde doen? Ik wil absoluut geen druk bij je neer leggen maar je hebt nog 2 dagen om er iets aan te doen!

In 2014 maakte 81 procent van alle Nederlanders goede voornemens. Daarvan dacht 80 procent dat ze dat ook echt zouden gaan slagen en dat in 2014 álles beter zou worden. Ik wil je niet ontmoedigen maar 84% van de mensen houdt zijn/haar goede voornemens niet vol.

Wat is de top 5 van goede voornemens voor 2015?

  1. Afvallen
  2. Meer sporten en bewegen
  3. Meer tijd besteden aan familie en vrienden
  4. Een partner vinden
  5. Stoppen met roken

Starten in het nieuwe jaar met een stel goede voornemens is natuurlijk een slim plan maar het uiteindelijk volbrengen van die goede voornemens, tjonge dat valt niet mee. Wat zijn mijn goede voornemens voor 2015? Wel, een paar uit de landelijke top 5 komen ook in mijn lijstje voor. Afvallen, meer naar de fysio fitness gaan, wat vaker gaan wandelen, wat meer leuke dingen ondernemen met mijn wederhelft en last but not least; vaker naar mijn ouders gaan.

Afvallen, tja laat ik het zo zeggen als mensen vragen: “Gina, hoelang zijn jullie nu samen?” Dan zeg ik: “ongeveer 10 kilo”. Nu mocht ik wel wát aankomen maar 10 kilo is uiteindelijk toch iets te veel van het goede. Mijn voornemen is om zeker 3 kilo af te vallen.

Meer naar de fysio fitness gaan en wat vaker gaan wandelen. Als alles goed gaat met me dan ga ik 2 maal per week naar de fysio fitness. Maar vaak haal ik het niet, soms omdat het lichamelijk niet lukt en heeeeeel soms omdat ik geen zin heb. Zelfde verhaal als met wandelen.

Aankomend jaar wil ik echt wat meer leuke dingen ondernemen met mijn wederhelft. Vanwege de drukte om ons heen schiet dat er vaak bij in. Helemaal fout natuurlijk! En dat wil en ga ik écht veranderen!

En last but not least; vaker naar mijn ouders gaan. Mijn ouders zijn al op leeftijd, moeder 77 jaar en vader 83 jaar. Vaak prijs ik me gelukkig dat ik mijn ouders nog heb want veel mensen om me heen missen al één van hun ouders of beiden. Ik wil meer tijd met ze doorbrengen omdat ze dat verdienen. En een afstand van 75 kilometer is geen onoverkoombaar obstakel, zeker niet als je een auto hebt. Kijk lopend is natuurlijk een ander verhaal, maar als ik hier over nadenk denk….dan voldoe ik wel aan mijn goede voornemen om meer te gaan wanden. Elk nadeel hep zijn voordeel. 😉

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.