28 november – OranjeLeeuwinnen | Dag van het Magazijn | #GivingTuesday

OnsOranje: de OranjeLeeuwinnen

Vanavond speelt het Nederlands vrouwenelftal de derde wedstrijd voor hun kwalificatie voor het WK2019 in Frankrijk. Ik ga zeker weer kijken want het blijft een genot om naar onze OranjeLeeuwinnen te kijken. Geen flauwekul op het veld zoals elkaar een kaart aansmeren, in discussie gaan met de scheids, na een tackle voor dood op het veld blijven liggen. Nee, de OranjeLeeuwinnen bijten even op de kiezen en gaan gewoon weer door. Dat zijn onze OranjeLeeuwinnen!

Dag van het Magazijn

Dag van het Magazijn is een congresdag op het gebied van veilig werken in een magazijn, warehouse of distributiecentrum en is dit jaar te vinden op de Vakbeurs Logistica in de Jaarbeurs te Utrecht. Je kunt tijdens deze 3 beursdagen diverse workshops volgen over veiligheid in het magazijn. En de Prijs Veiligste Magazijn, vast onderdeel van de Dag van het Magazijn, wordt op 28 november uitgereikt. Misschien ook leuk om de initiatiefnemers van zowel de Dag van het Magazijn als de prijs Het Veiligste Magazijn even te noemen.

  • BMWT-Keur
  • evofenedex
  • Sectorinstituut Transport & Logistiek
  • Logistiek.nl
  • Tempo Team

GivingTuesday

Giving Tuesday is in 2012 opgericht door 92nd Street Young Men’s and Young Women’s Hebrew Association (YM-YWHA) en de Verenigde Naties. De YM-YWHA, ook wel 92nd Street Y (92Y) genoemd, is een veelzijdige culturele instelling en gemeenschapscentrum uit New York (VS).

Waarom op de vierde dinsdag in november?

Het doel achter #GivingTuesday was (is) om iets terug te geven aan de samenleving na je volgevreten te hebben op Thanksgiving en je slag te hebben geslagen op Black Friday en/of Cyber Monday. Wat klein begon is uitgegroeid tot een wereldwijde internationale dag van liefdadigheid, een dag waarop veel online winkels en bedrijven een percentage van hun opbrengst doneren aan een goed doel. Een dag waarop mensen worden opgeroepen om een donatie te doen aan het goede doel van hun keuze.

Een donatie is meer dan alleen maar vanuit je luie stoel een geldbedrag overmaken, weet je wat het mooiste is dat je kunt doneren? TIJD! Doe boodschappen voor die oudere buurtbewoner, ruim de rotzooi van de straat op, ga een dagje helpen in het bejaardentehuis, zo zijn er tal van activiteiten te bedenken die meer waarde hebben dan geld.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.