afbeelding versterkt wereld honger dag

28 mei – Wereld Honger Dag | Internationale Masturbatie Dag | NLdoet | Europese Dag van de Buren | Weekend van de Begraafplaats | Internationale Hamburgerdag | Internationale Actiedag voor de Gezondheid van Vrouwen

Wereld Honger Dag

Het thema van Wereld Honger Dag 2021 is: Toegang maakt een einde aan honger. Wereld Honger Dag editie 2021 benadrukt het belang van toegang tot onderwijs, gezondheidszorg en technologie om de honger te beëindigen. Om meteen een misverstand uit de weg te ruimen, honger gaat niet alleen over eten. Honger is onlosmakelijk verbonden met onder andere de rechten van vrouwen en meisjes, inkomenskansen, gezondheid, onderwijs, sociale rechtvaardigheid, het milieu en klimaatverandering.

Hoe kunnen we wereldwijd honger beëindigen?

Het einde van honger én armoede is mogelijk wanneer mensen over de nodige instrumenten en middelen beschikken. En wanneer oplossingen vanuit de samenleving worden geleid, door en voor de mensen die in chronische honger leven. Als kinderen onderwijs krijgen en vrouwen toegang hebben tot gezondheidszorg en technologie, kunnen ze een betere toekomst voor zichzelf en hun gemeenschap opbouwen. De organisatoren zijn van mening dat het overbruggen van de hiaten in de toegang tot deze essentiële hulpbronnen een duurzame en cruciale stap is om honger en armoede te beëindigen.

Internationale Masturbatie Dag

Ja je leest het goed, het is vandaag Internationale Masturbatie Dag! Sterker nog, de hele maand mei staat op de kalender als International Masturbation Month! In Groot-Brittannië en Australië staat deze dag beter bekend als Wankers Day, en wordt daar uitbundig en vol overgave gevierd. Vind de naam “wanker” (rukker) overigens wel erg genderonvriendelijk. Net als of vrouwen niet masturberen, maar goed dit terzijde! International Masturbation Day is een dag die letterlijk en figuurlijk veel aandacht trekt. Of dat terecht is kun je pas beoordelen als je weet waarom deze dag in 1995 het licht zag. Heel eerlijk gezegd wist ik dit niet maar mijn voorstelling over het ontstaan blijkt heel anders te zijn dan de werkelijke reden.

Good Vibrations

De Amerikaanse seksshop Good Vibrations riep op 7 mei 1995 de International Masturbation Day uit ter ere van de in 1994 ontslagen algemeen chirurg Joycelyn Elders. Zij werd ontslagen omdat zij suggereerde dat op scholen masturbatie moest worden gepromoot als alternatief voor andere riskantere vormen van seksuele activiteiten. De boodschap die hieraan gekoppeld kan worden is dat masturberen zo iets onnatuurlijks is dat je er vooral niet over mag spreken laat staan aanmoedigen. Terwijl niets zo natuurlijks is als masturberen, en dat mag gezegd worden! En het grappige is, uiteraard met de kennis van nu, dat toenmalig Amerikaanse president Bill “I did not have sexual relations with that woman” Clinton degene was die haar ontsloeg.

NLdoet

Normaliter wordt de grootste vrijwilligersactie van Nederland in maart gehouden maar vanwege COVID-19 is het 2 maanden opgeschoven naar 28 en 29 mei. Gelukkig kan NLdoet wel doorgaan. Om het verantwoord te houden drukt het Oranje Fonds alle vrijwilligers op het hart om zich aan de geldende corona-regels te houden. Bij Nldoet draait om het vrijwilligerswerk en op het moment van schrijven zijn er al bijna 5.500 klussen die een vrijwilliger(s) hebben gevonden. Wil je mee doen met NLdoet maar je hebt geen flauw idee welke klussen er bij jou in de buurt nog gedaan kunnen worden? Klik dan hier dan kun je aan de hand van je postcode of woonplaats gericht zoeken naar een vrijwilligersklus die bij je past!

Het hele Koninkrijk doet mee

Het hele Koninkrijk doet mee. Dus ook de in de Caraïben gelegen bijzondere gemeenten Saba, Sint Eustatius en Bonaire. Maar ook in het Caraïbische gebied gelegen landen (Aruba, Curaçao en Sint Maarten). Onder de pakkende namen NLdoet, ARUBA DOET, BON DOET, CURA DOET, SABA DOET, Statia DOET en SXM DOET worden vandaag en morgen mensen opgeroepen om voor een deel de dag de handen uit de mouwen te steken. Conclusie: dit is de grootste vrijwilligersactie in ons hele Koninkrijk!

Er zijn nog 3 dagen en 1 weekend die onze aandacht willen:

Deel dit bericht