afbeelding versterkt collegadag

27 mei – Nationale Collegadag | Nationale Zonnebrandcrèmedag | Internationale Dag van de Chardonnay | Dutch Innovation Days | Week van het Nederlandse Bier

Nationale Collegadag

Nationale Collegadag is het product van de samenwerking tussen Arbeidsbemiddelaar Olympia en creative agency Everybody Likes Penguins. Zij willen graag met Nationale Collegadag een momentum creëren voor die collega’s die voor jou het verschil maken. Dan bedoel ik wel een positief verschil. Voor het negatieve verschil hebben we weer een andere dag. Dat is de Sla Je Irritante Collega Dag op 23 oktober aanstaande. Kruis maar vast aan in je agenda, kan van pas komen.

Oké, ik maak nu wel een dolletje maar de Nationale Collegadag vind ik wel een pracht initiatief. Want het jaar dat achter ons ligt is voor velen een moeilijk jaar geweest. COVID-19 heeft onze maatschappij en samenleving aardig onder druk gezet. En hoe gek het ook is, zelfs die irritante collega ga je missen. Laten we vandaag tegen iedere collega die we al dan niet fysiek tegen het lijf lopen zeggen dat je haar of hem echt waardeert. Want je moet het uiteindelijk toch samen doen!

Hoe vier je Nationale Collegadag?

De volgende tips heb ik niet zelf verzonnen, wel zelf van de website nationalecollegadag.nl geplukt. Werk je digitaal? Doe dan een Online-karaoke! Wonen er collega’s bij je in de buurt? Bezorg een bosje bloemen of iets lekkers bij je collega’s. Werk je fysiek samen? Luister naar de Bedankt dat je mijn collega bent-Playlist in plaats van de radio. En als je dan toch zo lekker bezig bent met het vieren van Nationale Collegadag dan is het bijna logisch om een foto van je Best Colleague Forever te delen op social media (gebruik hashtag #BCF). Kun je niet kiezen? Dan maak je toch een groepsfoto? Net zo makkelijk.

Nationale Zonnebrandcrèmedag

Is dat nodig een Nationale Zonnebrandcrèmedag? Jazeker. Nationale Zonnebrandcrèmedag is bij uitstek de dag om aandacht te geven aan het belang van smeren. Want het is een vaststaand gegeven dat de zon langer en feller in Nederland schijnt dan tachtig jaar geleden. Dat is fantastisch nieuws voor de zonaanbidders onder ons maar minder goed nieuws voor onze huid. Overmatige blootstelling aan ultraviolette straling van zonlicht kan namelijk schade aan de huid veroorzaken. Op korte termijn verbranding, op lange termijn een versnelde veroudering van de huid én een groter risico op huidkanker.

Hoe lang is zonnebrandcrème eigenlijk houdbaar?

Dat verschilt per zonnebrandcrème, check in ieder geval de “periode na opening” (PNO) op de verpakking. Deze staat aangegeven met een geopend potje gevolgd door een getal en de letter M (12M is tot 12 maanden na de opening te gebruiken). Belangrijk is dat de zonnebrandcrème op de juiste manier bewaard wordt om de werking te behouden. Als je dat doet kan je de zonnebrand van vorig jaar dit jaar zeker nog gebruiken. Houdt er wel rekening mee dat de factor langzaam minder wordt. Heb je een gevoelige huid dan kan het geen kwaad om nieuwe zonnebrandcrème te kopen.

Hoe je onderstaande viert, dat heb ik nog niet uitgevonden:

Deel dit bericht