28 maart – Dinsdag Rokjesdag? | Nationale Restaurant Week

Dinsdag Rokjesdag?

Welke dag kunnen we deze week uitroepen tot Rokjesdag? Dinsdag, donderdag of toch vrijdag? Het zal er om spannen maar wat hebben de mannen hier naar toegeleefd zeg, Rokjesdag! Trouwens niet alleen mannen, ook meer dan genoeg vrouwen. En dan niet vanwege het feit om zelf een rokje te dragen maar om gewoon lekker relaxed op een terrasje te gaan zitten en te kijken naar wat er voorbij komt huppelen.

Maar heet het eigenlijk wel Rokjesdag? Zie namelijk op Twitter de variant “Rukjesdag” regelmatig langs komen. Ook las ik dat iemand het “Sandalendag” noemde. Nou ik weet één ding zeker, ik kijk liever naar een vrouw in een rokje dan naar een man met of zonder witte sokken in zijn sandalen.

Nationale Rokjesdag

Martin Bril, columnist en schrijver, was niet de uitvinder van de term “Rokjesdag” maar heeft deze wel bekend gemaakt in Nederland. Zijn definitie is: “Rokjesdag is die ene dag in het voorjaar dat alle vrouwen als bij toverslag ineens een rok dragen, met daaronder blote benen”. Op 22 april 2009 is Martin Bril overleden en om hem te eren wordt zijn sterfdag door veel mensen aangehouden als Nationale Rokjesdag.

Melkflessen en zo…

Ik ken sowieso één vrouw die niet mee gaat doen, c’est moi. Normaal gesproken draag ik al geen rok of jurk, ben ik geen type voor. Maar buiten dat bezit ik me een paar melkflessen daar zeg je u tegen. Laten we de te dikke bovenbenen, knotsknieën, klapkuiten en de daar bijhorende jubeltenen nog maar even buitenbeschouwing. Dus tja, wat moet ik met een rokje? Ik zou pardoes alle mannen en vrouwen op het terrasje een hartverzakking bezorgen als ik vandaag in een rokje langs flaneer. Daarom doe ik dus niet mee, ik heb compassie met u allen. 😉

“Rokje met daaronder Blote Benen Dag”

Eigenlijk zou het “Rokje met daaronder Blote Benen Dag” moeten heten, want een rokje an sich kun je het hele jaar dragen, toch? En wat mij betreft mag je ook hotpants dragen op Rokjesdag, doet aan het uitzicht niets af. Natuurlijk mogen mannen op Rokjesdag ook in een rokje/kilt rondhuppelen, daar heb ik persoonlijk geen bezwaar tegen. Wat ik wel hoop is dat er géén vrouwen/meisjes denken dat het esthetisch verantwoord is om onder een ( mini ) rokje UGG’s te dragen want dat is toch echt zoooo 2010.

Nationale Restaurant Week van 28 maart t/m 14 april

Vandaag gaat de 10e editie van de Nationale Restaurant Week van start, nou ja week het duurt maar liefst 18 dagen! Het concept is duidelijk; dineren of lunchen in een goed aangeschreven restaurant tegen een betaalbare prijs. Maar goed wat is betaalbaar? Ik kan niet in ieders portemonnee kijken maar € 27,50 voor een driegangendiner klinkt toch zeer betaalbaar. Houd er wel rekening mee dat restaurants die tot de Top 250 behoren minimaal € 29,50 voor het diner vragen.

Klik hier voor meer informatie en voor een overzicht van de deelnemende restaurants. Smakelijk eten!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.