28 maart – Dag van de Uitzendondernemer | Dag van het Commissariaat | Dag van de Revalidatiezorg | Dag van de Literatuur | Lasergame Dag

Dag van de Uitzendondernemer

Dag van de Uitzendondernemer is een kennis- en netwerkevenement van en voor de uitzendbranche. Een dag gevuld met workshops, sprekers en een informatiemarkt. Tijdens de Dag van de Uitzendondernemer (DVDU) worden de deelnemers bijgepraat over de laatste ontwikkelingen binnen de arbeidsmarkt en hoe ze als ondernemer hier actief op in kunnen spelen. Natuurlijk is er tijd ingeruimd voor de uitzendondernemer om een potje ouderwets te netwerken.

Dag van het Commissariaat

Voor de 9e keer organiseert het NCD (Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren) Dag van het Commissariaat. Deze dag is volgens de initiator een must voor iedere commissaris of toezichthouder. Buiten dat ze vandaag updates over belangrijke items krijgen is biedt deze dag je de gelegenheid om vakgenoten te ontmoeten en met hen ideeën uit te wisselen. Elk jaar krijgt zijn eigen thema en het thema voor dit jaar is Grey meets Green. Aan dit thema zijn vier sub-thema’s gekoppeld, te weten: Professional in een complexe omgeving, One-tier board vs. een two-tier board, Duurzame economie vs. financiële winst voorop en Jonge commissarissen vs. oudere commissarissen.

Dag van de Revalidatiezorg

Dag van de Revalidatiezorg is specifiek bedoeld voor de verpleegkundige en verzorgende die nauw betrokken is bij het intensieve revalidatieproces van de patiënt. Zij krijgen vandaag praktische handvatten aangereikt zodat zij nog beter voor ons, de revalidatie-patiënt, kunnen zorgen.

Dag van de Literatuur is uitverkocht!

In de Rotterdamse Doelen wordt de Dag van de Literatuur georganiseerd voor leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Er zullen tientallen auteurs uit het Nederlands taalgebied deelnemen aan dit tweejaarlijkse literatuurfestival; opkomende auteurs en alom bekende auteurs zoals Kader Abdolah, Pip Blom, Herman Brusselsmans, Adriaan van Dis en Anna Enquist. Wil je weten welke auteurs allemaal meedoen klik dan hier voor het complete programma overzicht.

6e editie Internationale Lasergame Dag

Geïnspireerd door de film Star Wars Episode IV bedacht uitvinder George Carter III het lasergeweer. Het heet dan wel “lasergeweer” maar er komt geen laser aan te pas. Omdat mensen niet op elkaar mogen schieten met een laserstraal is voor het lasergeweer gekozen voor een infrarode straal. Nu precies 35 jaar geleden (28-03-1984) werd in de Dallas de eerste lasergame hal (Photon Center) geopend. Dit wordt uiteraard gevierd met allerlei aanbiedingen. Tenminste in de VS. In Nederland? Geen idee!

Dit geweldige gezelschapsspel heeft zich wereldwijd giga ontwikkeld. Volgens een gerenommeerde lasergame website kun je alleen al in Nederland op meer dan 50 plaatsen terecht voor een potje lasergamen.

Laserspelen komen in meerdere varianten voor

Met simpel zeggen “ik ga lasergamen” ben je er niet. Laserspelen komen in meerdere varianten voor: je kunt bijvoorbeeld gaan SWAT lasergamen of Virtual Reality lasergamen, een potje lasertag (tikkertje) of laserquest spelen. Speel je alleen of in een groep, speel je binnen of buiten enzovoort. Te veel keuzes om allemaal te benoemen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.