28 juli – Pride Amsterdam 2018 | Zomercarnaval Straatparade | Natuurbeschermingsdag | Wereld Hepatitis Dag

Pride Amsterdam 2018

Voordat vandaag Pride Amsterdam 2018 officieel in het Vondelpark wordt geopend begint om 11.00 bij het Homomonument een manifestatie. Omdat dit jaar tijdens de Amsterdam Pride mensenrechten centraal staat zal de voorzitter College voor de Rechten van de Mens Adriana van Dooijeweert spreken over het belang van mensenrechten voor LHBTI’s en over het recht dat iedereen veilig zichzelf mag en kan zijn, waar dan ook. Na de speeches en optredens gaat vanaf de Westermarkt om 12.00 de PrideWalk van start. En daarna? De openingsceremonie van Pride Amsterdam 2018 in het Vondelpark!

Be who you are.. Love who you want!

Het (Vondel)PridePark bruist deze middag/avond van de activiteiten. Er is bijvoorbeeld een Rainbow Market waarop diverse organisaties vertegenwoordigd zijn, sport en spel door Pride & Sport en niet te vergeten een speciaal jongeren gedeelte: Youth Pride Park. Op het hoofdpodium in het Vondelpark Openluchttheater zullen onder andere Berget Lewis, Wouter Hamel en The G-Team optreden. Ik zeg maar zo…be gay, be happy, be pride!

Zomercarnaval Straatparade Rotterdam

De Zomercarnaval Straatparade van Rotterdam Unlimited vertrekt dit jaar om 13.00 vanaf de Schiedamsedijk dat ook het eindpunt van de route is. Wat mag je verwachten? Een bonte stoet met brassbands en duizenden prachtig uitgedoste dansers en danseressen trekken swingend en zingend aan je voorbij. Zelfs wij, de houten klaasen van Europa, kunnen niet stil staan als deze stoet voorbij trekt. De route vind je hier.

Wereld Natuurbeschermingsdag

We moeten ons zeker op Natuurbeschermingsdag realiseren dat wij de natuur harder nodig hebben dan de natuur ons. Zonder de natuur zouden wij niet eens bestaan; van de lucht die we inademen tot aan de grondstoffen die we nodig hebben om producten te maken, alles wordt geleverd door de natuur. Klaarblijkelijk zijn we ons daar niet van bewust want elke dag pleegt de mensheid doelbewust een aanslag op de natuurlijke bronnen van de aarde, alleen maar om de consumptiemaatschappij draaiende te houden. We plegen roofbouw op de natuur en vervuilen de aarde, kortom door onze manier van leven maken wij de natuur kapot. En zonder natuur is er géén leven op aarde mogelijk! En World Nature Conservation Day (Natuurbeschermingsdag) wil ons daar bewust(er) van maken.

Wereld Hepatitis Dag

Hepatitis (leverontsteking) is een verzamelnaam voor ontstekingsverschijnselen van de lever. Deze ziekte is een sluipmoordenaar. De meeste mensen hebben nog eens niet in de gaten dat ze een leverontsteking hebben omdat de symptomen (onder andere spier- en gewrichtspijnen, misselijkheid en buikpijn) ook bij andere ziektes te plaatsen is. Vaak ben je dus te laat en is je lever al zwaar beschadigd op het moment dat je de diagnose te horen krijgt. Voor uitgebreide informatie verwijs ik je graag naar de website van hepatitisinfo.nl, daar kun je alles terugvinden over de virussen en de gevolgen.

Informeer voordat je op vakantie gaat welke vaccinaties je nodig hebt. Ga wijs op reis en haal die vaccinatie!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.