doel afbeelding ondersteuning google is jarig

27 september – Google is jarig | Wereld Rivierendag | Wereldtoerismedag | Dag voor Migranten en Vluchtelingen | Feestdag van de Franse Gemeenschap | Werelddovendag | Nationale Hulpverlenersdag | Week van de Migraine (BE)

Google wordt 22 jaar

De samenwerking tussen Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin vindt zijn oorsprong op de zonnige campus van Stanford University. Als afgestudeerde studenten wilden zij de manier waarop mensen omgingen met de schat aan informatie op het World Wide Web verbeteren. Dit resulteerde uiteindelijk in de geboorte van Google in het jaar 1998 . De rest is geschiedenis.

Is Google een werkwoord?

In 2006 werd het woord “Google” officieel als werkwoord aan de Oxford English Dictionary toegevoegd, dus als je meer wilt weten over hoe groot een googol werkelijk is, Google hem dan gewoon! De correcte Nederlandse spelling is googelen, met -el- en zonder hoofdletter. Waarom? Omdat de spelling van Engelse werkwoorden waarvan de eindlettergreep van de infinitief met de lettercombinatie -le wordt gespeld (to google), in het Nederlands wordt aangepast. De onbeklemtoonde eindlettergreep [əl] wordt in de stam als -el geschreven. Werkwoorden die van een eigennaam (Google) zijn afgeleid, worden dus met een kleine letter geschreven.

Hoe ga je googelen vervoegen?

  • ik googel, jij googelt, wij googelen
  • ik googelde, wij googelden
  • ik heb gegoogeld
  • de meest gegoogelde woorden

Wereld Rivierendag

Rivieren zijn de slagaders van onze planeet; het zijn levenslijnen in de meest ware zin. “. Aldus Mark Angelo, de initiator van Wereld Rivierendag. En hij heeft gelijk, het zijn de rivieren die ons voorzien van drinkwater en voedsel, zijn een natuurlijke transportweg en beschikken over zuiverende ecosystemen. Rivieren zijn een energiebron en bepalen het landschap. Daarom is het belangrijk dat er een verantwoord rivierbeheer is.

Het ontstaan van Wereld Rivierendag in een notendop

In 2005 lanceerden de Verenigde Naties de Water for Life Decade campagne. In het leven geroepen om ons meer bewust te maken van de noodzaak om beter voor onze watervoorraden te zorgen. Hierna volgde de oprichting van Wereld Rivierendag door de internationaal bekende rivieradvocaat Mark Angelo.

Zijn voorstel voor Wereld Rivierendag was gebaseerd op het succes van de door hem in 1980 gelanceerde BC Rivers Day. Een World Rivers Day evenement werd door de VN goed gekeurd omdat dit gezien werd als een goed hulpmiddel om de doelstellingen van de Water for Life Decade te realiseren. Rivierendag is wereldwijd omarmd en wordt in bijna 100 landen gevierd.

Wereldtoerismedag

De datum voor deze dag is mede gekozen omdat op het noordelijk halfrond het toeristisch seizoen ten einde loopt en op het zuidelijk halfrond juist het begin is van het toeristische seizoen. Dit gezegd hebbende volgt nu de vraag: wat is het thema van Wereldtoerismedag voor het jaar 2020? Dat is Tourism and Rural Development geworden. Ontwikkeling door toerisme kan ook plattelandsgemeenschappen in leven houden.

De situatie is bijzonder moeilijk voor jongeren: jongeren in plattelandsgemeenschappen hebben drie keer meer kans om werkloos te zijn dan oudere volwassenen. Toerisme is een reddingslijn en biedt jonge mensen de kans om in hun levensonderhoud te voorzien zonder te hoeven migreren, hetzij binnen hun eigen land of naar het buitenland.

Toerisme en Covid-19

De toerismesector heeft in het jaar 2020 rake harde klappen moeten incasseren door de Covid-19-pandemie. Wereldwijd is de reisbranche in de problemen gekomen omdat toeristen of liever in eigen land blijven of moeten blijven vanwege gesloten grenzen. Ook op het platteland kampen ze met de gevolgen van de Covid-19-pandemie. Deze gemeenschappen zijn doorgaans veel minder voorbereid om de gevolgen van een crisis op korte en langere termijn het hoofd te bieden.

Dit komt door een aantal factoren, waaronder vergrijzing, lagere inkomensniveaus en de aanhoudende digitale kloof. Zodra de de toerismesector weer aantrekt kan deze branche en oplossing zijn voor al deze uitdagingen.

Welke (inter-) nationale dagen worden vandaag ook georganiseerd?

Deel dit bericht