27 september – Dag van de Liefdesbrief | FSC Friday | Wereld Toerisme Dag

Dag van de Liefdesbrief

Ach gut, een liefdesbrief. Doen ze daar tegenwoordig nog aan? Of is de liefdesbrief vervangen door een love-appje of eCard? Heel lang geleden, maar dan ook echt heel lang geleden heb ik wel eens een liefdesbrief geschreven. Helaas kreeg mijn handgeschreven liefdesbrief geen happy end. Goed, aandacht er bij houden nu! De Dag van de Liefdesbrief. De perfecte dag om een romanticus te worden. Sommige mensen kunnen hun gevoelens uitspreken maar die gave heeft niet iedereen. Ben jij niet zo goed in het uitspreken van je gevoelens dan is vandaag de perfecte aanleiding om een pen te pakken en een liefdesbrief te schrijven. Nee, niet appen, niet snapchatten, niets digitaal. Gewoon ouderwets een brief schrijven en daarna op de brievenbus doen. Met de kriebels in je buik zitten wachten tot dat de ontvanger reageert. Misschien krijgt jouw liefdesbrief wel een happy end.

FSC Friday

Wat is FSC? FSC is het internationale, onafhankelijke keurmerk (Forest Stewardship Council®) voor verantwoord bosbeheer. Koop je producten met een FSC keurmerk dan kun je er van op aan dat de grondstoffen afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen. Dus geen wildkap (ontbossing) maar gecontroleerde kap en nieuwe aanplant. Waarom dat belangrijk is? Een omgekapte boom zet geen CO2 meer om in zuurstof, integendeel. De vrijgekomen bodem pompt koolstof terug in de atmosfeer. En dat is niet goed voor het klimaat want CO2 geldt als het bekendste en meest aanwezige broeikasgas.

Thema “Together we are FSC”

Dit jaar is het thema van FSC Friday: Together we are FSC. Samen kunnen we een verschil maken door FSC-producten te gebruiken én erover te praten! Ook al is de campagne gericht op de ondernemers, ook wij de consument kunnen ons steentje bijdragen door alleen producten te kopen met het FSC-keurmerk. Leuk detail: vandaag wordt de nationale klimaatmars in Den Haag gehouden.

Wereld Toerisme Dag

Ondanks tegenslagen zoals de wereldwijde economische crisis, natuurrampen en pandemieën blijft de toeristische sector ononderbroken doorgroeien. De World Tourism Organization van de VN (UNWTO) verwacht dat het toerisme zal blijven groeien met een gemiddelde van 3% per jaar tot 2030. Het thema voor 2019: “Tourism and Jobs — A Better Future For All“.

Toerisme en werkgelegenheid – een betere toekomst voor iedereen

De toeristische sector is een belangrijke speler op de banenmarkt. Wereldwijd gezien is 1 op de 10 banen (319 miljoen) eentje in de reis- en toerismesector. In 2018 kende deze sector een groei van 3,9% in vergelijking met de wereldeconomie (3,2%) en is verantwoordelijk voor 10,4% (US $ 8,8 biljoen) van het wereldwijde bbp. De afgelopen vijf jaar heeft de sector 1 op de vijf nieuwe banen gecreëerd. En ondanks deze indrukwekkende cijfers wordt de branche alsnog ondergewaardeerd.

Nederland: toerismesector goed voor 4,4% van het bbp

Het aantal banen in de toeristische sector in Nederland is in 2018 met 3,6% gestegen naar 791.000 banen. Het aandeel van de toeristische sector in het totaal aantal banen nam toe naar 7,5%.

Werken in de toeristische sector heeft meer om het lijf dan alleen maar rondrennen op het terras. Wat dacht je van medewerker reisbureau, parkmanager, barmedewerker, strandwacht of animator? En dit is maar een kleine greep van de soorten banen. Het aantal vacatures zal alleen maar toenemen door de verwachte groei. Dus weet je niet wat je later wilt worden? Neem eens een kijkje in de wereld die toerisme heet.

Deel dit bericht