27 juli – Zomercarnaval Straatparade Rotterdam | Pride Walk Amsterdam | Milkshake Festival | Hoofd-halskankerdag

Zomercarnaval Straatparade Rotterdam

De Zomercarnaval Straatparade Rotterdam vertrekt dit jaar om 13.00 vanaf Blaak, dat ook het eindpunt van de route is. Wat mag je verwachten? Een bonte stoet met brassbands en duizenden prachtig uitgedoste dansers en danseressen die swingend en zingend aan je voorbij trekken. Zelfs de houten Klaasen onder ons kunnen niet stil staan als de straatparade aan hen voorbij trekt. De route van het vijf kilometer lange parcours vind je hier.

Pride Walk Amsterdam 2019

Voordat vandaag Pride Amsterdam 2019 officieel in het Vondelpark wordt geopend begint om 11.00 bij het Homomonument een manifestatie met sprekers en optredens van verschillende artiesten Zoals gebruikelijk zal vanaf het homomonument de Pride Walk beginnen en eindigen in het Vondelpark. De Pride Walk is een protestmars, een protest tegen het onrecht en de homovervolging in meer dan 70 landen.

De Pride Walk heeft als motto Walking for those who cannot join us en wordt dit jaar opgedragen aan de jongstleden zondag (21-07-2019) vermoorde Russische LHBTI-activiste Yelena Grigoryeva. Zij voerde actie tegen de onderdrukking van LHBTI’s in Rusland.

Remember the past, create the future!

Het Pride (Vondel)Park bruist deze middag/avond van de activiteiten, waaronder sport- en jeugdactiviteiten. En er is bijvoorbeeld een Rainbow Market waarop diverse organisaties vertegenwoordigd zijn, sport en spel door Pride & Sport en niet te vergeten een speciaal jongeren gedeelte: Youth Pride Park. Op het hoofdpodium in het Vondelpark Openluchttheater zullen onder andere Amsterdam Gay Men’s Chorus, Willeke Alberti en Niki Today optreden. Ik zeg maar zo…be gay, be happy, be pride!

Milkshake Festival in Amsterdam

Het Milkshake Festival wordt vandaag in een ander park gehouden, namelijk het Westerpark. Het Milkshake Festival is niet zomaar een dancefestival. Het is een festival met een duidelijke boodschap waar respect, vrijheid, liefde, tolerantie én plezier hoog in het vaandel staan. Op hun website staat het volgen de te lezen: “Het leven is gewoon een feest dankzij de grote diversiteit aan huidskleuren, religies, seksuele voorkeuren en mannelijke en vrouwelijke vormen”. En daar sluit ik me bij aan.

Internationale hoofd-halskankerdag

Hoofd- en hals kanker (HNSCC) is wereldwijd de belangrijkste oorzaak van overlijden en invaliditeit. En het bizarre is dat de meeste mensen geholpen hadden kunnen worden mits zij erder naar de huisarts waren gegaan. World Head Neck Cancer day voert campagne om deze vorm van kanker onder de aandacht van de mensen te brengen.

Wat zijn de meest voorkomende plekken?

In 2018 kregen 3.139* Nederlanders te maken met deze vorm van kanker. Het gebied is alles vanaf de sleutelbeenderen omhoog; met uitzondering van gezwellen van het oog, de hersenen en het ruggenmerg. De meest voorkomende plekken van deze tumor zijn de mondholte, keelholte of het strottenhoofd.

*(bron cijfersoverkanker.nl)

Herkennen van klachten

Bij elke ziekte geeft het tijdig herkennen van de klachten grotere overlevingskansen, dat is bij hoofd-halskanker niet anders. Hoe eerder je naar de huisarts gaat, hoe sneller je een doorverwijzing krijgt naar een hoofd-hals oncologisch centrum. Dus ga naar een arts wanneer je langer dan 3 weken last hebt van één van onderstaande klachten:

  • een pijnlijke/gevoelige tong
  • een niet genezend zweertje
  • rode of witte afwijkingen in het mondslijmvlies
  • keelpijn
  • heesheid
  • pijn bij of moeite met slikken
  • zwelling in de hals
  • verstopping van een neusgat en/of een bloederige afscheiding uit de neus
Deel dit bericht