27 augustus – Gondelvaart Giethoorn | Zomerparkfeest | Twente Ballooning | Uitmarkt

Gondelvaart Giethoorn

Nooit geweten, maar ieder jaar is op de laatste zaterdag van augustus de Gondelvaart Giethoorn. Een prachtig schouwspel met verlichten tuinen, bruggen en gebouwen in het dorp en door de smalle grachten varen verlichte gondels.

Gondelvaart Giethoorn begint om 15.00 met de opening van de kermis, van 16.00 tot 20.00 zijn er doorlopend diverse activiteiten en muziek langs het gondelparcours. Om18.00 begint het “Toet’n en bloaz’n festival” voor dweilorkesten en om 20.00 begint de gondelvaart.
Morgenochtend kun je om 11.00 een kerkdienst in de feesttent bijwonen, je weet nooit waar het goed voor is. 😉

Zomerparkfeest

Afgelopen donderdag is het gratis toegankelijk, vierdaags cultuurfestival in het Julianapark in Venlo begonnen. De meer dan 100 muziekacts maakt het tot één van de grootste Nederlandse festivals. Het Zomerparkfeest is niet alleen maar muziek, er zijn ook voorstellingen op het gebied van dans, theater, mode, film, literatuur, beeldende kunst en wetenschap. Ben je nieuwsgierig naar de line-up? Klik dan hier.

Twente Ballooning

Het blijft wonderlijk, in een mandje onder een heteluchtballon hangen. Tis iets wat ik mezelf niet zie doen, er naar kijken graag en waar kan je dat beter doen dan in Twente? Sinds 1985 wordt daar jaarlijks de Twente Ballooning gehouden waar tienduizenden mensen op af komen. Zijn natuurlijk veel mensen maar het is wel verspreid over 4 dagen, scheelt weer.

Alleen heteluchtballonnen?

Er is meer te zien en te beleven vandaag, wat dacht je van de Twente Ballooning Fair of de Oldtimershow waar maar liefst 40 oldtimers aan meedoen? Wat dacht je van het dichtbij bekijken van een Paraglider of in een heteluchtballon lopen? De mega kindermiddag en de FC Twente Kidsclub?
Hartstikke leuk dat dat er is maar het draait toch allemaal om de heteluchtballons! Wil je er bij zijn? Vanavond vanaf 19.00 zullen tussen de 30-35 heteluchtballons de lucht in gaan.

Uitmarkt 2016

Zeg je Uitmarkt, dan zeg je: laat het nieuwe culturele seizoen maar beginnen! Theatergezelschappen, orkesten, ensembles, theaters, cabaretiers, impresariaten, musea, jazz-, wereldmuziek- en popartiesten kortom heel artistiek Nederland presenteert zich voor de 39ste keer met nieuwe programma’s en tentoonstellingen op verschillende locaties in onze hoofdstad.

Zondag Musical Sing-a-Long

Waar ik het meeste naar uitkijk is toch wel de traditionele afsluiter van de Uitmarkt, de Musical Sing-a-Long. Een leukere afsluiter kun je niet hebben toch? Want wat is nu lekkerder dan meeblèren met liedjes uit de musicals Ciske de Rat, Kiss of the Spider Woman, The Lion King, Soldaat van Oranje, Hair, De Grote Drie, Dolfje Weerwolfje, The Bodyguard, Watskeburt en Jesus Christ Superstar?

Mocht je niet instaat of in de gelegenheid zijn om zondagavond bij de Sing-a-Long aanwezig te zijn dan kun je altijd nog vanaf 21.30 uur op NPO1 het allemaal live volgen.

Klik hier voor het complete programma overzicht van de Uitmarkt. Alvast fijne culturele dagen!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.