26 augustus – Muzikale Yoga dag

Muzikale Yoga Dag

Ik heb me laten vertellen dat als je tijdens het beoefenen van yoga naar muziek luistert je gedachten minder snel zullen afdwalen naar alle randzaken die door je hoofd heen schieten. Muziek kan je naar een diepere ontspanning toe brengen. Ligt er natuurlijk wel aan wat voor soort muziek je draait tijdens de yogales. Ik denk niet dat ik totale ontspanning ga bereiken met hardcore muziek. Maar goed, ieder zijn ding. De één houdt nu eenmaal van instrumentale muziek en de andere wil niks liever dan Nederlandstalige live-muziek.

Beats Per Minute

Volgens een onderzoek gepubliceerd in Yoga Journal kun je tijdens een rustige yogales het beste luisteren naar liedjes met een tempo dat ligt tussen de 60 en 100 bpm. Zoals bijvoorbeeld Arcade van Duncan, dat heeft een bpm van 72. Ter verduidelijk: een bpm van 60 wil zeggen dat je bij elke seconde een beat hoort. Gaat het tijdens de yogales er meer powerful aan toe? Kies dan voor een nummer dat 175 bpm telt. Maar goed, hoe weet je wat de bpm van jouw favoriete liedje is? Dat kun je heel makkelijk checken op songbpm.com.

Wat staat er nog meer op de “dagen van” kalender?

Op de 238e dag van het jaar (239e dag in een schrikkeljaar) in de gregoriaanse kalender is geen enkele internationale of Nederlandse nationale dag te vinden, ook geen bijzondere herdenkingsdag of rare dag of zoiets. Het enige spannende is dat er vandaag wellicht voor 26 augustus een hitterecord sneuvelt. In Amerika echter geen gebrek aan “dagen van”. Ga er maar even voor zitten: Make Your Own Luck Day, Motorist Consideration Monday, Musical Yoga Day, National Cherry Popsicle Day, National Toilet Paper Day, National Dog Day, National WebMistress Day. Women’s Equolity Day.

26 augustus trivia

Wat me wel op viel is dat door de jaren heen op de datum 26 augustus relatief veel sporters zijn geboren. Net zo als Moeder Teresa (1910) en Chiel (de snor) Montagne (1944) trouwens. Hemelen deden er ook genoeg: de Nederlandse portretschilder Frans Hals (1666), de Nederlandse wetenschapper Antoni van Leeuwenhoek (1723), Charles Lindbergh (1974) en Tony (Save All Your Kisses for Me) Hiller (2018) zijn slechts enkele voorbeelden.

Deel dit bericht