25 juli – Dag Buiten de Tijd | Roze Maandag | Internationale Gezond en Gelukkig door Hypnose Dag

Dag Buiten de Tijd

Wat wordt bedoeld met een Dag Buiten de Tijd? Er wordt letterlijk een dag buiten de tijd mee bedoeld, een dag die niet in een jaar zit. De kalender die wij volgen, de gregoriaanse kalender, telt 365 dagen omdat dat de tijd is dat het de aarde kost om rond de zon te draaien. Om helemaal precies te zijn duurt het 365.25 dagen daarom hebben we een keer in de vier jaar een schrikkeljaar zodat we weer gelijk lopen.

Maar de gregoriaanse kalender is niet de enige kalender die bestaat, neem bijvoorbeeld de 13 Manen Kalender. In de 13 Manen Kalender bestaat een jaar uit 13 Manen van 28 dagen, een jaar duurt dan 364 dagen. Dat scheelt een dag met onze kalendertelling, die dag noemen we een Dag Buiten de Tijd.

In de 13 Manen Kalender begint het nieuwe jaar op 26 juli en eindigt het jaar, na 364 dagen, op 24 juli. Omdat 25 juli tussen het begin en einde van een jaar ligt telt deze dag niet mee en daarom wordt 25 juli de Dag Buiten de Tijd genoemd.

Festival Dag Buiten de Tijd

Dit buitenfestival voor jong en oud wordt al sinds 1997 in Nederland gevierd. Sinds 2003 heeft Nicole Zonderhuis, samen met een aantal vrijwilligers, de organisatie op zich genomen. Het festival heeft met ingang van dit jaar een verandering ondergaan, het is een driedaags evenement geworden (24 t/m 26 juli) en vindt dit jaar plaats op natuurcamping Wientjesvoort in Vorden

Als reden voor de verandering staat op de website het volgende te lezen: “Als we werkelijk de wereld willen veranderen moeten we het oude loslaten! Niet voortborduren op hoe het altijd gedaan werd, maar laten ontstaan uit het heden”.

Roze Maandag

De maandag van de Tilburgse kermis staat elk jaar in het teken van saamhorigheid, integratie en tolerantie ongeacht geaardheid kortom het is weer Roze Maandag! Houd er rekening mee dat dit tevens de drukst bezochte dag van de Tilburgse kermis is.

Internationale Gezond en Gelukkig door Hypnose Dag

Deze dag wil je attenderen op het feit dat je gezonder en gelukkiger kan worden door hypnotherapie. Heb je bijvoorbeeld last van overgewicht, wil je stoppen met roken, slaap je slecht of heb je last van eetstoornissen dan kan een hypnotiseur je helpen om je onderbewuste ongewenste denkbeelden, overtuigingen en emoties om te zetten in een gewenste vorm.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.