25 februari – laatste dag Olympische Winterspelen | Herdenking Februaristaking

laatste dag Olympische Winterspelen 2018

De laatste dag van de Olympische Winterspelen 2018 is aangebroken, tjonge dat wordt afkicken zeg. Wat heb ik genoten van deze Winterspelen. TeamNL wint maar liefst 20 medailles tijdens de Spelen van Pyeongchang: 8x goud, 6x zilver en 6x brons. Dit waren de op één na meest succesvolle Winterspelen ooit. Chapeau! Met deze medaille eindstand laat Studio Sport (7x goud, 7x zilver en 6x brons) zien dat zij beter de sterkte van TeamNL kan voorspellen dan Sportdatabureau Gracenote (7x goud, 7x zilver en 4x brons).

Je kunt nog een aantal sporten zien op de laatste dag; vannacht kun je nog kijken naar: bobsleeën, dames finale curling en het kunstschaatsen gala. Om 07.00 uur start de ijshockeywedstrijd om het goud bij de mannen. Beloofd een waar spektakel te worden.

Sluitingsceremonie

De olympische sluitingsceremonie is vanaf 11.50 uur live te volgen op Radio 1 en via de televisie op NPO 1 maar ook via de NOS app of online (NOS.nl). Geen nood als je niet in de gelegenheid bent om de sluitingsceremonie rechtstreeks te volgen. Om 17.00 zendt de NOS een terugblik uit op de Olympische Winterspelen 2018 en de sluitingsceremonie. Ireen Wüst, onze succesvolste olympiër aller tijden,  mag de Nederlandse vlag dragen tijdens de sluitingsceremonie.

Paralympische Winterspelen

We kunnen nu onze blik richten op de twaalfde Paralympische Winterspelen. De openingsceremonie is op 9 maart, aanvang 12.00 uur Nederlandse tijd. En dat zal denk ik ook het laatste zijn dat ik rechtstreeks zie. TeamNL moet zo vroeg aan de bak tijdens de Winterspelen dat ik heerlijk lig te ronken in mijn warme bedje.

Herdenking Februaristaking van 1941

De officiële herdenking van de 77e Februaristaking start om 16.45 bij het monument de Dokwerker op het Jonas Daniël Meijerplein in Amsterdam. De sprekers tijdens Herdenking Februaristaking zijn Liesbeth van der Horst (directeur Verzetsmuseum Amsterdam) en acteur André van Duin. Joy Wielkens en Vlado Spisiak zullen het gedicht Ben Ali Libi van Willem Wilmink zingend vertolken.

Als om precies 17.00 de klokken luiden van de Zuiderkerk en de Mozes van Aäronkerk worden er kransen, bloemstukken en bloemen gelegd bij het monument de Dokwerker. Dit is ook meteen het startsein voor het defilé langs het bronzen beeld van de Dokwerker.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.