afbeelding versterkt kiss and make up day

25 augustus – Kiss and Make Up Day | Nationale Goedmaakdag | Internationale Beatles Week | Stöppelhaene | Harlinger Visserijdagen | La Tomatina (Tomatenfeest) | Vlegeldag Bennekom

3Kiss and Make Up Day

Wat een goed idee van Jacqueline V. Milgate (uit Hilton, New York ) om in 1992 een “dag van” te wijden aan het goedmaken van relaties. Haar Kiss and Make Up Day is de perfecte dag om het goed te maken met mensen waar je ruzie mee hebt. Een soort familiediner met Bert van Leeuwen alleen nu zonder de presentator van de EO of de limousine. En niet geheel onbelangrijk, geen camera op je fruut. Nee, op Kiss and Make Up Day doe je dat lekker allemaal zelf. Zit er een diepere betekenis achter de keuze van de datum van 25 augustus? Jacqueline V. Milgate koos voor 25 augustus omdat het haar geboortedatum is. Dus, nu even in koor: hiep hiep hoera!

Hoe? Biedt iemand een olijftak aan

Nu zeg ik misschien iets heel vreemds voor je, maar stel je voor dat jij ruzie zou hebben met iemand. Ik weet dat dit bijna niet voor te stellen is maar probeer maar eens. Afijn, je hebt dus een flinke ruzie gehad en daardoor heb je het contact verloren met diegene. En stel je eens het onmogelijke voor dat jij degene bent geweest die de ruzie heeft veroorzaakt. Het wordt steeds gekker ik weet het. Gelukkig ben je iemand die niet lang boos is maar de tegenpartij wel. Wat kun je nu het beste doen om het een beetje goed te maken? Je kunt het lijdend voorwerp een olijftak aanbieden. Dat is namelijk een teken van verzoening. Nu maar hopen dat diegene dat weet en niet de olijftak gebruikt om jou mee om de oren te slaan.

Hoe kun je het ook goedmaken op Kiss and Make Up Day?

Mocht de olijftak niet werken dan kun je eventueel het volgende nog proberen:

  • doe eens gek, pak de telefoon en bel (Nee! Niet appen!)
  • schrijf een brief aan de persoon met wie je ruzie hebt (dus niet een e-mail)
  • breng een verrassingsbezoek (moeten ze wel thuis zijn natuurlijk)
  • stuur een bos bloemen

Nationale Goedmaakdag

Als ik Kiss and Make Up vertaal naar het Nederlands dan komen we uit op Goedmaken. Aangezien 25 augustus een dag is waarop bijna niks staat wil ik voorstellen om vandaag tot Nationale Goedmaakdag uit te roepen. Het Van Abbemuseum in Eindhoven riep in 2019 25 augustus uit tot Nationale Goedmaakdag. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat de EO het ook al een keer heeft geprobeerd. Zij riepen 1 januari 2013 uit tot Nationale Goedmaakdag. Is niet echt een blijvertje gebleken. Maar tis een goed initiatief, want we hebben allemaal wel iemand in ons leven waarbij je denkt waarom maken we het niet goed met elkaar? Grijp je kans en ga aan de slag, misschien is het nog niet te laat. Heb je het goedgemaakt? Deel je verhaal op je social mediakanalen en gebruik hashtag #nationalegoedmaakdag en/of #ikhebhetgoedgemaakt.

Internationale Beatles Week

De jaarlijkse International Beatleweek is een festivalweek met muziek van de beroemdste popgroep die de wereld ooit heeft gekend, The Beatles. In de stad waar het allemaal begon, Liverpool. Dit is echt een internationaal evenement met 70 bands uit meer dan 20 landen en fans uit meer dan 40 landen. Live muziek staat centraal tijdens International Beatleweek. Er is niet alleen elke dag livemuziek in de Cavern (met elk uur een andere band), maar ook in de stad wordt op verschillende locaties opgetreden.

Wie hebben een andere programmering gekregen door COVID-19?

Deel dit bericht